Πρωτιές και επιτυχίες από Χανιωτάκια στις Πανελλαδικές: Οι σχολές που πέτυχαν | Photos

πρωτιές-και-επιτυχίες-από-χανιωτάκια-914457

Πρωτιές σε σχολές και σημαντικές επιτυχίες, πέτυχαν οι Χανιώτες μαθητές που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις και με την ανακοίνωση των βάσεων, επισημοποιήθηκε και η επιτυχής είσοδός τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αρκετοί είναι οι Χανιώτες που μπήκαν πρώτοι στη σχολή της επιλογής τους και εκπλήρωσαν τον στόχο τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι στο όνειρο.

Πρώτοι στις σχολές τους

  • Γιώργος Αρχοντάκης – 1ος στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρωτιά από έναν Χανιώτη μέσα στα… Χανιά, είχαμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο Γιώργος Αρχοντάκης κατάφερε να πετύχει την είσοδό του στη σχολή της πρώτης του επιλογής στο ΜΠΔ του Πολυτεχνείου εδώ στα Κουνουπιδιανά, τμήμα που είχε βάλει στόχο από την αρχή του λυκείου. Ο ίδιος λέει ότι παρότι δε θα φύγει καθόλου από τη γενέτειρά του όπως άλλοι συμμαθητές του, προτίμησε να φοιτήσει σε μια καλή σχολή παρά να διαλέξει μια διαφορετική πόλη.

«Ήθελα τη συγκεκριμένη σχολή που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα γιατί μ΄αρέσει το αντικείμενο και θέλω να το σπουδάσω.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεαρός Γιώργος.

  • Διομήδης Τζατζιμάκης 1ος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Αθήνα-Πειραιάς

Πρώτος μπαίνει στη σχολή της επιλογής του και ο Διομήδης Τζατζιμάκης που έβγαλε 18.562 μόρια και πλέον «βάζει πλώρη» και επίσημα για τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

“Ήταν κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να εργαστώ στο Πολεμικό Ναυτικό, ωστόσο ήταν μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία μέχρι το τέλος. Παρόλαυτά τα συναισθήματα που έχω τώρα είναι μια ωραία ανταμοιβή των κόπων σου. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να πετύχεις» δήλωσε για την όλη εμπειρία του από τη χρονιά που πέρασε.

Σημαντικές διακρίσεις…
είχαμε και από Χανιωτάκια τα οποία τα πήγαν πολύ καλά στις βαθμολογίες και κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τη σχολή της αρεσκείας τους.

Δεύτερος στη σχολή του μπήκε ο Γιώργος Σταυγιαννουδάκης, ο οποίος θα φοιτά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές του από σχολείο και φροντιστήριο για τη στήριξη, είπε πως η πρώτη του επιλογή ήταν τελικά και η καθοριστική για τη συγκεκριμένη σχολή.

«Θέλω να ασχοληθώ με τη ρομποτική κυρίως, που είναι μέσα στις πολλές επιλογές που έχεις βγαίνοντας από το συγκεκριμένο τμήμα, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να με απασχολεί από τώρα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην ίδια σχολή πέρασε και ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης και ήταν μάλιστα και η πρώτη του επιλογή. Ο νεαρός Κώστας που πλέον θα είναι πρωτοετής της ΗΜΜΥ στο Πολυτεχνείο Κρήτης δήλωσε ευχαριστημένος με την επιτυχία του, ενώ είπε προτίμησε να μείνει στα Χανιά για να έχει και κάποιες από τις ευκολίες που δε θα είχε αν έμενε μόνος του σε άλλη πόλη.

Συνέστησε δε στους επόμενους υποψήφιους να έχουν ψυχραιμία και να μην απογοητεύονται με όποιο αποτέλεσμα, καθώς όπως είπε «οι πανελλαδικές δεν είναι το παν».

Ανάμεσα στους επιτυχόντες και με υψηλότατη βαθμολογία, ένα ακόμη μελλοντικός γιατρός, ο Σταύρος Φυντριλάκης, που μπαίνει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης έχοντας συγκεντρώσει 18.889 μόρια.

Ο Σταύρος έδωσε για δεύτερη φορά πανελλήνιες, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι «αξίζει να κοπιάσεις για να να πετύχεις τους στόχους σου και να πιάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτό γίνει με την δεύτερη προσπάθεια».

Η Ζέτα Βασιλοδημητράκη συγκέντρωσε 17.385 μόρια και περνάει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Η ίδια κατάφερε να περάσει στην πρώτη της επιλογή και να ασχοληθεί με την Ψυχολογία για να μάθει περισσότερα όπως είπε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τη λειτουργία του. Μάλιστα όπως τόνισε, «θα ήθελα μετέπειτα από τις σπουδές μου να ασχοληθώ στο επίπεδο της έρευνας, είτε ως σύμβουλος σε κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό».

Πολιτικός μηχανικός πέρασε ο Αντρέας Ζερβός, ο οποίος κατάφερε να πιάσει τη σχολή στην Πάτρα, ωστόσο με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει από τον πρωταθλητισμό, αφού έχει διακριθεί στο squash, θα βάλει στόχο την αντίστοιχη σχολή της Αθήνας.

Ο Αντρέας δήλωσε περιχαρής με τα αποτελέσματα των βάσεων, είπε ότι τον βοήθησαν καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειάς του οι καθηγητές του και το φροντιστήριο Μεθοδικό, ενώ για το συγκεκριμένο επάγγελμα τόνισε ότι «με ενδιαφέρει διότι έχει διάφορες προοπτικές εξέλιξης σε πολλά επίπεδα».

Στην ίδια σχολή πέτυχε την είσοδό του και ο Μανώλης Ζερβός και ήδη ετοιμάζει αποσκευές για την Πάτρα όπου πέτυχε.

Ο Μανώλης είναι γιος του απερχόμενου Δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού και όπως είπε ένιωσε μεγάλη ανακούφιση με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αφού «είναι σημαντικό να πετυχαίνεις, νιώθεις ότι ανταμείβεσαι και έτσι ξεκουράζεσαι. Η σχολή είναι πολλή ενδιαφέρουσα με μεγάλες προοπτικές και διαφορετικές επιλογές καριέρας».

Μεγάλη χαρά είχε και η Νεβένκα Ζάριτς Κελαϊδή στο άκουσμα των αποτελεσμάτων και την είσοδό της στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στα Χανιά. Η ίδια έχει λατρεία με το σχέδιο και δεν μπορούσε να επιλέξει κάτι διαφορετικό για να σπουδάσει, ενώ όπως ανέφερε είναι ένα επάγγελμα που ανοίγει πολλούς δρόμους επαγγελματικά.

Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το φροντιστήριο Μεθοδικό, τον καθηγητή Νεκτάριο Ξανθουδάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, τον κ. Νίκο από το καλλιτεχνικό εργαστήριο duende και όλους τους φίλους και την οικογένειά της.

zarpanews.gr

One thought on “Πρωτιές και επιτυχίες από Χανιωτάκια στις Πανελλαδικές: Οι σχολές που πέτυχαν | Photos

  1. Μήπως ο Πίνακας δεν είναι πλήρης και αφορά μόνο συγκεκριμένο φροντιστήριο; Αν δεν κάνω λάθος και ο 1ος της Σχολής Ικάρων είναι Χανιώτης.
    Σπυρίδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook