Πρώτη οργανωτική επιτροπή στον ΙΟΧ εν όψει των πανελλήνιων πρωταθλημάτων optimist

πρώτη-οργανωτική-επιτροπή-στον-ιοχ-εν-846290

Την πρώτη οργανωτική επιτροπή εν όψει της πραγματοποίησης το ερχόμενο καλοκαίρι, από τις 15 έως τις 24 Ιουνίου, στον κόλπο της Σούδας, των δύο πανελλήνιων πρωταθλημάτων optimist πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων.

Η επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και παρεβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Σταύρος Φιωτάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, η προϊσταμένη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Κατερίνα Ζομπανάκη, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Δημήτριος Κατάκης και η υπεύθυνη του τμήματος ΕΛΕΠΑΠ.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα άψογο κλίμα, στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Τάσος Νικολάου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους φορείς για την Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και στην οποία έγινε η πρώτη παρουσίαση των δύο πανελλήνιων πρωταθλημάτων, ενώ ακολούθησε η ανάλυση των τεχνικών σημείων της διοργάνωσης, του τρόπου μετακίνησης των αθλητών και της διαμονής τους στα Χανιά.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Νικολάου: «Υπάρχει μεγάλη διάθεση προσέλευσης για τα δύο πρωταθλήματα. Ηδη η πρόθεση να κατέβουν, έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών και υπολογίζεται ότι θα έρθουν περισσότεροι από 300 αθλητές. Υπάρχει πρόθεση να έρθουν δύο Σέρβοι αθλητές της Εθνικής ομάδας optimist, αθλητές από Κύπρο ενώ θα έρθει και η ομάδα Χονγκ-Κονγκ που θεωρείται μία από τις δύο καλύτερες στον κόσμο! Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στη βοήθεια που ζήτησε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων είναι σε πρώτη φάση συγκινητική. Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και το Επιμελητήριο ανταποκρίθηκαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Υπάρχει επίσης ανταπόκριση από την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR και την ναυτιλιακή εταιρία «Αειναύτης» για να βοηθήσουν στη μετακίνηση των σκαφών στα Χανιά. Η δε πλατφόρμα των αγώνων θα είναι αρκετά πρωτοποριακή γιατί θα μπορούν οι αγωνιζόμενοι να κλείνουν την μετακίνησή τους αλλά και να πραγματοποιήσουν έγκυρα την εγγραφή τους στο site των αγώνων.

Η ΕΛΕΠΑΠ θα είναι το τιμώμενο σωματείο και στα δύο πρωταθλήματα και κάθε αγωνιζόμενος θα τρέξει για ένα παιδάκι της ΕΛΕΠΑΠ. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συνδέσουμε τον αγώνα που κάνουν αυτά τα παιδιά με την αθλητική δραστηριότητα και να πούμε ότι για μας η προσπάθειά τους είναι ισάξια, σα να αγωνίζονται, γι’ αυτό και ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να διοργανώνει έναν αγώνα ετησίως που θα είναι αφιερωμένος σε ένα από αυτά τα σωματεία στα Χανιά που βοηθούν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Τα μηνύματα είναι καλά και ελπίζουμε ότι ο όγκος της διοργάνωσης θα αποδείξει ότι η Κρήτη εκτός από ένα μέρος για παραθερισμό, είναι και ένα μέρος για τουριστική ανάπτυξη μέσω των αθλητικών διοργανώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο νησί. Ο κόλπος της Σούδας είναι μία από τις καλύτερες πίστες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την ιστιοπλοΐα και γενικότερα για τη ναυτάθληση. Οι εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας θα φιλοξενήσουν πάνω από 1200 άτομα ανά διοργάνωση για δέκα ημέρες και ευελπιστούμε ότι θα γίνει το σκαλοπάτι για την προσεχή διοργάνωση σημαντικών, διεθνών, ιστιοπλοϊκών γεγονότων που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο γενικότερα», καταλήγει ο κ. Νικολάου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook