Προσοχή: Νέες κομπίνες με μεταχειρισμένα ΙΧ – Τι να προσέξετε

προσοχή-νέες-κομπίνες-με-μεταχειρισμ-1177160

Ανάρπαστα κυριολεκτικά γίνονται τα αυτοκίνητα που βγαίνουν σε δημοπρασία από τις εταιρείες leasing και ενοικίασης τα οποία έχουν διανύσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά δεν έχουν περάσει ακόμη από ΚΤΕΟ καθώς δεν έχει παρέλθει η πρώτη τετραετία κυκλοφορίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, αυτά είναι τα αυτοκίνητα που ζητούν πλέον οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων στις δημοπρασίες καθώς μπορούν να γυρίσουν τα χιλιόμετρα που αναγράφουν τα κοντέρ τους και βέβαια κανένα ΚΤΕΟ να μην μπορεί να πιστοποιήσει τα πραγματικά διανυθέντα χιλιόμετρα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός καθώς μόλις αποκτήσουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα οι επιτήδειοι έμποροι αμέσως τα πηγαίνουν στους… κοντεράδες και μέσα σε λίγα λεπτά τα κοντέρ τους από 200.000 ή 300.000 χιλιόμετρα αναγράφουν μόλις 45.000 ή 60.000 χιλιόμετρα.

Με αυτό τον τρόπο κάποιοι επιτήδειοι έμποροι αποκτούν φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την εγχώρια αγορά, τα οποία είναι και… διασφαλισμένα, και στη συνέχεια από μειώσουν τα διανυθέντα χιλιόμετρα και τα πωλούν σε ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο έλεος του Θεού καθώς πολλές φορές ούτε η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να διαπιστώσει το γύρισμα των χιλιομέτρων.

Παράλληλα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές θα νομίζουν ότι έχουν αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο σε τιμή-ευκαιρίας με λίγα διανυθέντα χιλιόμετρα ενώ στην ουσία θα κινούνται με ένα ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Επίσης εξαιτίας της έλλειψης πραγματικού βιβλίου service είναι πάρα πολύ πιθανό να προκληθούν μεγάλες ζημιές που κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα με αποτέλεσμα η αγορά της ευκαιρίας να μετατραπεί τελικά σε εφιάλτη!

Μέχρι να βρεθεί κάποια λύση για αυτό το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καλό θα είναι οι υποψήφιοι αγοραστές να περνούν κυριολεκτικά από «κόσκινο» ακόμη και τα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μήπως και μπορέσουν και διαπιστώσουν το γύρισμα των χιλιομέτρων από κάποια ανάκληση στην οποία είναι πολύ πιθανό να έχουν πάρει μέρος τα υποψήφια προς αγορά αυτοκίνητα και βέβαια μόνο  κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να διαπιστώσει.

Τέλος με αυτό τον νέο τρόπο οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αναζητούν καινούρια σε ηλικία εγχώρια οχήματα τα οποία όμως έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε χαμηλές τιμές ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν πολλά χρήματα εξαπατώντας ανυποψίαστους καταναλωτές και να μην έχουν το άγχος της διαπίστωσης της ανακολουθίας των χιλιομέτρων στα ΚΤΕΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook