Προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο οι νοσοκομειακοί γιατροί για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

προσφεύγουν-στον-άρειο-πάγο-οι-νοσοκο-1195965

Στον εισαγγελέα προσφεύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο σήμερα, Τρίτη, με την οποία καταγγέλλεται η «παραμονή δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες», όσο και« η στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων», λίγες ημέρες αφότου κατετέθη αντίστοιχη αναφορά και από τους εργαζόμενους στο Θριάσιο, για «επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας» (διαβάστε σχετικά εδώ).

Αναλυτικά, η Ομοσπονδία σημειώνει, σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».

«Πεθαίνει κόσμος σε λίστες αναμονής», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε νέες καταγγελίες σε σχέση με τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους προχώρησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «διαρκές έγκλημα», σε δήλωσή του νωρίτερα σήμερα.

«Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής», υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας πως η πολιτεία δεν προέβη στις αναγκαίες ενέργειες όταν έπρεπε.

Κατά τον ίδιο, «ένας 70χρονος διασωληνωμένος πέθανε σήμερα πρωί ευρισκόμενος 5 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ. Γιατί δεν εξυπηρετήθηκε; Οι γιατροί του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ έπραξαν το χρέος τους. Τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ. Μάταια».

Την ίδια ώρα, «στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ οκτώ, στο ΕΛΠΙΣ τέσσερεις, στο ΛΑΙΚΟ δύο, στη ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟ δύο, στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ πέντε στη καρδιολογική μονάδα, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ένας, ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ πέντε, στη ΝΙΚΑΙΑ οκτώ, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τέσσερεις». Όπως λέει ο κ, Γιαννάκος, στο σύνολό τους, οι εν λόγω ασθενείς ξεπερνούν τους 50 στην Αττική. «Δεκάδες είναι και τα διασωληνωμένα non Covid περιστατικά, εκτός ΜΕΘ».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε: «Κενές κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό στην Αττική αυτή τη στιγμή εμφανίζονται μόλις δύο στο ΚΑΤ και δύο στο ΣΩΤΗΡΙΑ. Όμως είναι υποκρισία να μιλάμε για κενά κρεβάτια ΜΕΘ, για ποσοστά κάλυψης την ώρα που πεθαίνει κόσμος σε λίστα αναμονής».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook