Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Για ποιους εμβολιασμένους θεωρείται άκυρο

Όλα δείχνουν πως είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και μάλιστα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έδωσε ημερομηνία.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού οδεύει προς κατάργηση και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως ανέφερε στο iatropedia, το σενάριο περί κατάργησης του πιστοποιητικού βασίζεται στις εκτιμήσεις των ειδικών για τα κρούσματα το επόμενο διάστημα, αλλά και στην πίεση που ασκεί η πανδημία στον πληθυσμό.

Αναφορικά με το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα συμβεί αυτό, αν πάρει το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών, ο κ. Σαρηγιάννης λέει πως η κατάργησή του ίσως έρθει και πριν από το Πάσχα.

Η εκτίμησή του δε για τα κρούσματα κορονοϊού είναι πως αυτά θα είναι λιγότερα από 1.000 την περίοδο του Πάσχα.

Για την καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι οφείλεται στα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Για ποιους εμβολιασμένους είναι άκυρο

Υπενθυμίζεται πως όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες αν είναι μονοδοσικό, από τις 7 Φεβρουαρίου λογίζονται ως ανεμβολίαστοι αν δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση.

Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται πως θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου μέχρι την 7η Φεβρουαρίου, δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια γυμναστήρια.

ieidiseis.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και με τους 10.000 υγειονομικούς που δεν θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση τι θα κάνετε που τώρα λογίζονται σαν ανεμβολιαστοι??? Δηλαδή μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς μέσα στα νοσοκομεία αλλά δεν μπορούν να φάνε ένα σουβλάκι σε εστιατόριο!!! χαχαχαχ είστε τραγικοί!!!!!!

  2. Καλά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλο αυτό το κατασκεύασμα έγινε για να προστατεύσει την υγεία μας;
    Ότι αυτοί οι ίδιοι που κατασκεύασαν και διεσπειραν αυτό τον ιό για να ξεπαστρεψουν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες (σε πρώτη φάση), έφτιαξαν τα εμβόλια για να μας…. σώσουν;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ