Πριγκιπέσσα – Σωκράτης Μάλαμας: Η ιστορία του τραγουδιού

πριγκιπέσσα-σωκράτης-μάλαμας-η-ιστ-1134626

Κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία και άλλες φορές κρύβεται πίσω απλώς μια στιγμή έμπνευσης ενώ άλλοτε ένα άγνωστο συμβάν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια. την Πριγκιπέσσα. Υπεύθυνος είναι ο… Σωκράτης Μάλαμας. Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που λίγο πολύ έχουν τραγουδήσει όλοι ή έχουν ακούσει από τον ίδιο τον Σωκράτη Μάλαμα ή από επανεκτελέσεις. Και κάθε φορά ο καθένας δημιουργεί τις δικές του εικόνες ενώ λίγοι γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του και τη σύνθεσή του. Που έγινε από τον ίδιο τον άνθρωπο που το ερμηνεύει, τον Σωκράτη Μάλαμα.

Πριγκιπέσσα – Σωκράτης Μάλαμας: Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το τραγούδι

Η ιστορία του τραγουδιού Πριγκιπέσσα είναι κάπως απλοϊκή μα συνάμα σου προκαλεί όλα αυτά τα συναισθήματα που σου προκαλεί και το ίδιο το τραγούδι. Στο επίκεντρο μια γυναίκα η οποία στα μάτια του δημιουργού είναι μια αληθινή Πριγκιπέσσα που όμως δεν μοιάζει με τις άλλες. Είναι μια γυναίκα σε ένα απλό διαμέρισμα που μαγειρεύει φακές και που ο σύντροφός της δεν έχει χρήματα να της κάνει ένα δώρο παρά μόνο ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι που όμως έγινε ύμνος για πολλούς ερωτευμένους και όπως φαίνεται θα μείνει στην ιστορία.

Πριγκιπέσσα – Σωκράτης Μάλαμας

Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας – Στίχοι: Σωκράτης Μάλαμας
Άλλα θέλω κι άλλα κάνωπώς να σου το πωέλεγα περνούν τα χρόνιαθα συμμορφωθώ.
Μα είναι δώρο άδωρον’ αλλάξεις χαρακτήρατζάμπα κρατάς λογαριασμότζάμπα σωστός με το στανιό.
Έξω φυσάει αέραςκι όμως μέσα μουμέσα σ’ αυτό το σπίτιπριγκιπέσα μου,το φως σου και το φωςχορεύουν γύρω μαςαπίστευτος ο κόσμοςκι ο χαρακτήρας μας.
Άλλα θέλω κι άλλα κάνωκι έφτασα ως εδώλάθη στραβά και πάθημ’ έβγαλαν σωστό.
Ξημερώματα στο δρόμορίχνω πετονιάπιάνω τον εαυτό μουκαι χάνω το μυαλό μου.
exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook