Πότε ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Κρήτη-Ρωσία

Η Ελλάδα προσδοκά ότι οι ρωσικές υγειονομικές αρχές θα επιτρέψουν από τις 20 Ιουνίου την επέκταση των αεροπορικών πτήσεων προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου, σε συνέντευξη Τύπου στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ.Ευσταθίου, έχουν υποβληθεί αιτήσεις από αεροπορικές εταιρείες και από τις δύο χώρες για την επέκταση των πτήσεων. Μέχρι τότε, θα εκτελούνται οι ακόλουθες τακτικές πτήσεις:

8 πτήσεις την εβδομάδα στη γραμμή Μόσχα-Αθήνα, από τις εταιρείες Aeroflot και Aegan (4 από κάθε εταιρεία).

Οι εβδομαδιαίες πτήσεις επιβατών και εμπορευμάτων προς Θεσσαλονίκη (κάθε Τετάρτη), Ηράκλειο (κάθε Τρίτη) και προς Ρόδο (κάθε Παρασκευή) από την Siberia (S7) Airlines.

Aπό τις 17 Ιουνίου, εξάλλου, θα ξεκινήσουν οι πτήσεις επιβατών και εμπορευματικών μεταφορών προς Ηράκλειο από το Αικατερίνμπουργκ από την Ural Airlines.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, η Aeroflot έχει λάβει έγκριση για καθημερινές πτήσεις επιβατών και εμπορευμάτων προς Αθήνα από τη Μόσχα.

Οι τσάρτερ πτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tornos News, εκτός από τις πτήσεις της Aeroflot και της Siberia, που αναφέρονται πιο πάνω, το πράσινο φως για πτήσεις τσάρτερ στη χώρα μας μέχρι το τέλος της σεζόν, έχουν λάβει οι αεροπορικές εταιρείες:
Azur (για Ηράκλειο)
Siberia (για Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο)
Utair (για Θεσσαλονίκη)
Nordwind (για Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη)
Και όπως προαναφέρθηκε η Ural για Ηράκλειο

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί όλες τις τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από τους αερομεταφορείς των δύο χωρών, αλλά αυτό πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές.

Πτήσεις μέσω Αραβικών Εμιράτων;

Θεωρητικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα των ρώσων τουρ οπερέιτορ, οι Ρώσοι μπορούν να φτάσουν σε ελληνικά θέρετρα μέσω των πτήσεων που ανακοίνωσαν η Etihad Airways από το Αμπού Ντάμπι προς Μύκονο και Σαντορίνη και η Wizz Air Abu Dhab προς Μύκονο, Ρόδο και Κρήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων, πέραν από το κόστος των πτήσεων προς τα εν λόγω νησιά από Μόσχα μέσω Ντουμπάι, σε σχέση με τις πτήσεις μέσω Αθήνας, ο κύριος παράγοντας που περιορίζει τη ζήτηση από τους Ρώσους είναι η μεγάλη διάρκεια των πτήσεων. Ο χρόνος ταξιδιού από τη Μόσχα προς το Αμπού Ντάμπι είναι 5 ώρες και 30 λεπτά, ενώ άλλες 5 ώρες χρειάζονται για τις πτήσεις από το εμιράτο προς τα ελληνικά νησιά, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος για τη σύνδεση μεταξύ των πτήσεων.

Πηγή: tornosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓιατί συνήθως γέρνουμε δεξιά όταν φιλιόμαστε
Επόμενο άρθροΜπάχαλο με τα self test, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ