Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη η κακοκαιρία – Αναλυτική πρόγνωση από τον Μανώλη Λέκκα

πότε-θα-χτυπήσει-την-κρήτη-η-κακοκαιρί-978271

Από το Σάββατο θα αισθανθεί η Κρήτη όλο το βάρος της κακοκαιρίας «Λέανδρος», με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα και σας μεταφέρει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

«Η ήπια συμπεριφορά του καιρού θα συνεχίσει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με λίγες κατά τόπους νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια ασθενεί φαινόμενα βροχής ως αύριο το απόγευμα. Οι  άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ. Η ελάχιστη θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές θα φτάσει τους 6 ως 7 και τους 8 ως 10 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές. Οι μέγιστες τιμές  θα φτάσουν τους 16-18 βαθμούς την Τετάρτη και τους 15-16 βαθμούς την Πέμπτη.

Από το βράδυ της Πέμπτης μας πλησιάζει βαρομετρικό χαμηλό, που θα δώσει νοτιάδες πρόσκαιρα, θα ξεκινήσουν βροχές από το βραδύ, περισσότερο στα δυτικά και τα νότια. Την Παρασκευή αυτές οι βροχές θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο νησί. Και οι άνεμοι θα γυρίσουν από βόρειες διευθύνσεις.  Όμως από την Παρασκευή το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να δείξει πρόσκαιρη βελτίωση.

Το δεύτερο κύμα αναμένεται από το Σάββατο με βροχές σε όλο το νησί και  βόρειους άνεμους 5 ως 6 μποφόρ. Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρα στοιχεία για το υψόμετρο όπου θα έχουμε χιονοπτώσεις, άλλα η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πως θα χιονίσει σε υψόμετρο από 800 ως 1000 μέτρα και πάνω στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει πολύ περισσότερο το Σαββατοκύριακο με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 8 ως 11 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Από την Κυριακή το βράδυ ενδεχομένως να υπάρξει ακόμα ένα κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook