Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα ώστε το μικρό σαλόνι σας να φαίνεται μεγάλο

πώς-να-τοποθετήσετε-τα-έπιπλα-ώστε-το-μ-1624246

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να απολαμβάνουν ένα μεγάλο σπίτι. Αντιθέτως, οι περισσότεροι αναγκάζονται να περιοριστούν σε μικρότερα σπίτια -και για εξοικονόμηση επιπλέον χρημάτων. Τι γίνεται, όμως, όταν ο χώρος σας είναι αρκετά μικρός, αλλά εσείς θέλετε να τον κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερος; Το housedigest.com δίνει τη λύση με ένα έξυπνο κόλπο σχετικά με την τοποθέτηση των επίπλων στο μικρό σας σαλόνι.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πώς το τράβηγμα του καναπέ σας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει ένα στενόχωρο δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο, καθώς και ποια έπιπλα πρέπει να εξακολουθούν να τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου.

Απομακρύνετε τον καναπέ από τον τοίχο

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι κολλώντας τον καναπέ τους στον τοίχο θα κάνουν τον μικρό τους χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό φαίνεται να είναι λογικό, επειδή θα αφήσει περισσότερο κενό χώρο στο υπόλοιπο δωμάτιο.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο και το να απομακρύνετε τον καναπέ σας από τον τοίχο μπορεί να κάνει ένα σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο -αλλά, γιατί; 

Λοιπόν, σύμφωνα με το Livingetc, όταν τα έπιπλα προσκολλώνται στον τοίχο, τονίζεται το περιορισμένο μέγεθος του δωματίου. Από την άλλη πλευρά, όταν αφήνεται κάποιος χώρος ελεύθερος μεταξύ του τοίχου και της πλάτης του επίπλου, το μυαλό ξεγελιέται και νομίζει ότι το δωμάτιο έχει άπλετο χώρο για να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με το πόσα εκατοστά πρέπει να απέχει η πλάτη του καναπέ σας από τον τοίχο. Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ μικρό, τραβήξτε τον έξω μόνο μερικά εκατοστά, σύμφωνα με το Home Decor Bliss. Ωστόσο, αν δημιουργείτε διάδρομο πίσω από τον καναπέ, το Realtor συνιστά 30 εκατοστά ή περισσότερο.

Τι να κάνετε με τα υπόλοιπα έπιπλα

Ενώ ο καναπές πρέπει να απομακρυνθεί από τον τοίχο, τι γίνεται με τα άλλα έπιπλα; Σύμφωνα με το Room For Tuesday, αν έχετε ένα έπιπλο- κονσόλα, αυτό θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στον τοίχο ή να τοποθετηθεί πίσω από ένα έπιπλο. Το Home Decor Bliss προσθέτει ότι οι βάσεις ψυχαγωγίας, οι επιδαπέδιες λάμπες και τα ντουλάπια θα πρέπει να σταθεροποιούνται στον τοίχο, ενώ οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα τραπεζάκια επιτρέπεται να «αιωρούνται» στο δωμάτιο.

Όταν τα έπιπλα «αιωρούνται», είναι σημαντικό να γειώσετε τα κομμάτια στο χώρο. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα μεγάλο χαλί και τοποθετώντας τα μπροστινά πόδια κάθε αντικειμένου πάνω στο χαλί, εξηγεί το The DIY Playbook. Επιπλέον, αν ο καναπές σας απέχει μόλις λίγα εκατοστά από τον τοίχο, συνιστούν να προσθέσετε ένα λεπτό τραπέζι ή ράφι πίσω του για να κάνετε τον χώρο πιο χρήσιμο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook