Πώς να καθαρίσετε τέλεια όλο το σπίτι μέσα σε 24 ώρες με 6 απλά βήματα

πώς-να-καθαρίσετε-τέλεια-όλο-το-σπίτι-μ-1617408

Σας έχει τύχει ποτέ να επικρατεί στο σπίτι σας χάος και να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ακόμα και αν το σπίτι σας δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο, μπορείτε να το καθαρίσετε σε ένα 24ωρο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πετάξτε τα σκουπίδια

Η καθαριότητα ξεκινάει πετώντας τα σκουπίδια. Πάρτε μια σακούλα και κάντε τον γύρο του σπιτιού. Πετάξτε όλα όσα πρέπει να πεταχτούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Μην κρατάτε αντικείμενα που πιστεύετε πως ίσως χρειαστείτε στο μέλλον. Αν δεν τα έχετε ήδη χρειαστείτε, το πιο πιθανόν είναι να μην τα χρειαστείτε ποτέ.

Ξεκινήστε με την επιφανειακή ακαταστασία

Πάρτε ένα μεγάλο καλάθι ανά χείρας και κάντε μια βόλτα σε όλο το σπίτι. Μαζέψτε μέσα στο καλάθι όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε. μόλις γεμίσει το καλάθι ξεκινήστε να τοποθετείτε ό,τι υπάρχει εκεί μέσα στη θέση του. Αυτή η μέθοδος θα σας γλυτώσει από χρόνο και κόπο.

Διαλέξτε ένα δωμάτιο για να ξεκινήσετε

Επιλέξτε ένα δωμάτιο από το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε (το πιο ακατάστατο κατά προτίμηση) και πιάστε δουλειά. Στην κουζίνα πλύντε τα πιάτα, στο μπάνιο καθαρίστε την τουαλέτα και στα δωμάτια βάλτε τα ρούχα στη θέση τους. Μη μένετε για πολύ ώρα στο ίδιο δωμάτιο γιατί θα πάθετε πανικό με την ακαταστασία. Με το που φτιάξετε για παράδειγμα τα ρούχα σε ένα δωμάτιο, πηγαίντε στην κουζίνα για να πλύνετε τα πιάτα.

Συνεχίστε την καθαριότητα κυκλικά

Το κυκλικό πρόγραμμα αποδίδει πολύ στη γυμναστική, και το ίδιο ισχύει και με την καθαριότητα. Συνεχίστε το κυκλικό καθάρισμα μέχρι να έχουν μπει όλα τα δωμάτια σε τάξη.

Προχωρήστε με λίγο πιο βαριές δουλειές

Αμέσως μετά την τακτοποίηση του σπιτιού, το σπίτι φαίνεται τακτοποιημένο αλλά δεν είναι καθαρό. Ξεκινήστε με τα παράθυρα, τους καθρέφτες και ξεσκονίστε όλο το σπίτι. Στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε.

Ολοκληρώστε το καθάρισμα

Βγάλτε έξω τα σκουπίδια, βάλτε απαλή μουσική και ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε το όμορφο σπίτι σας παρέα με την οικογένειά σας ή φίλους.

Ανάμεσα σε κάθε βήμα, κάντε ένα 15λεπτο διάλειμμα για να ξεκουραστείτε. Επιλέξτε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας γεμίζουν ενέργεια.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook