Πολιτική αντιπαράθεση στη Βρετανία για το ταξίδι του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα

πολιτική-αντιπαράθεση-στη-βρετανία-γ-1068947

Αφορμή για έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βρετανία προκαλεί το ταξίδι του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Πήλιο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, παρά τη γενική οδηγία της κυβέρνησης να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Ο 79χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, μίας και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας – Βρετανίας προς το παρόν απαγορεύονται στο πλαίσιο των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Ο ίδιος μιλώντας στην Daily Mail δικαιολόγησε το ταξίδι του λέγοντας ότι βρέθηκε στην Ελλάδα «για σημαντικές δουλειές» προκειμένου να θωρακίσει την βίλα που διατηρεί στο Πήλιο από τον κορονοϊό, πριν αυτή παραχωρηθεί προς ενοικίαση σε τουρίστες.

Νέο σκάνδαλο

Το ταξίδι του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα θεωρείται για τα βρετανικά ΜΜΕ ως το νέο σκάνδαλο περί παραβιάσεων των περιορισμών εν μέσω κορονοϊού το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η βρετανική κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η στοχοποίηση του πρωθυπουργού για το ταξίδι του συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς μαζί με την οικογένειά του εν μέσω lockdown.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία πήραν και πολιτικές διαστάσεις, πέρα από τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έκανε λόγο σε δήλωσή του με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο Βουλευτής των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν, ενώ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Στάνλεϊ Τζόνσον, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει σε ισχύ, ωστόσο «τα άτομα μπορούν να κρίνουν από μόνα τους».

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, Γκραντ Σαπς, υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό για την απόφαση του πατέρα του να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αγνοώντας την ταξιδιωτική σύσταση.

«Πρόκειται για συμβουλή ώστε όλοι να μπορούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν με αυτή τη συμβουλή», δήλωσε ο υπουργός στο Sky News αναφορικά με την σύσταση προς τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο

Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την έλευση του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα τόνισε ότι «έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Αν κάποιος πολίτης αυτών των χωρών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, φυσικά και μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι πιο στοχευμένοι οι έλεγχοί μας από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές» συμπλήρωσε.

Το Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα το Χόρτο όπου βρίσκεται η «Βίλα Ειρήνη» της οικογένειας Τζόνσον, είναι για χρόνια το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook