Πολεοδομία Χανίων: Δεν πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ… Στην αναμονή οι προσλήψεις ιδιωτών μηχανικών

πολεοδομία-χανίων-δεν-πέρασε-στο-δημο-1563744

Σε «γιοφύρι της Άρτας» εξελίσσεται η πολυαναμενόμενη ενίσχυση της υπηρεσίας δόμησης (ΥΔΟΜ) Χανίων καθώς η σύμβαση για την διαδημοτική συνεργασία των Δήμων της Π.Ε. Χανίων σε μία ενιαία  πολεοδομία δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το θέμα συζητήθηκε και τέθηκε προς ψηφοφορία στην συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου όμως δεν εγκρίθηκε καθώς δεν βρέθηκε η απόλυτη πλειοψηφία των 25 που απαιτείται σε κανονιστικές αποφάσεις.

Η σύμβαση, ορίζει τους όρους της διαδημοτικής συνεργασίας των δήμων της Π.Ε. Χανίων σε μία ενιαία ΥΔΟΜ και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την πρόσληψη ιδιωτών μηχανικών για να συνδράμουν το έργο της υπηρεσίας.

Σκοπός της  σύμβασης είναι η αμοιβαία συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών, με

συνδυαστικές δράσεις και ενέργειες, προκειμένου οι Δήμοι Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου,Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου, να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της επιχειρησιακής τους ικανότητας για την λειτουργία της ΥΔΟΜ. Ο Δήμος Χανίων με την παρούσα σύμβαση θα αναλάβει την διοικητική και τεχνική υποστήριξη προς στους υπολοίπους συμβαλλόμενους Δήμους για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσία Δόμησης – Πολεοδομίας, που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο.

Ο Δήμος Χανίων με την υπάρχουσα υποστελέχωση και προκειμένου να ανταποκριθεί στους

απαιτούμενους χρόνους της σύμβασης θα πρέπει να στελεχωθεί με περαιτέρω ανθρώπινο

δυναμικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες δαπάνες μισθοδοσίας, οι οποίες θα πρέπει να

επιμεριστούν ανάλογα σε όλους τους υποστηριζόμενους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χανίων θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ Δ.Ε.Π.ΑΝ, η οποία θα αναλάβει τη διάθεση των απαραίτητων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Δικτύου, στην Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) – Πολεοδομίας που λειτουργεί στο Δήμο, προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις της ΥΔΟΜ.

Το κόστος της προγραμματικής σύμβασης θα ανέρχεται στο ποσό των τετρακόσιων δεκαοχτώ χιλιάδων εξακόσια δεκαέξι ευρώ και δέκα λεπτά (418.616,10 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο Δήμος Χανίων θα αναλάβει να καλύψει από ιδίους πόρους το 60% του κόστους της προγραμματικής σύμβασης και το υπόλοιπο 40% θα καλύπτεται από τα χρήματα που θα εισπράττει ο Δήμος Χανίων μέσα από την παρούσα διαδημοτική συνεργασία

Χρηματοδότηση λειτουργικών δαπανών – Πόροι

Το σύνολο των δαπανών που απαιτούνται για την εφαρμογή της παρούσας σύμβασης και αφορούν, τις άμεσες δαπάνες μισθοδοσίας του διατεθέντος προσωπικού και τις έμμεσες λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται σε τετρακόσιες δεκαοχτώ χιλιάδες εξακόσια δεκαέξι ευρώ και δέκα λεπτά (418.616,10 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το ποσό της παραγράφου 3.1 της παρούσης επιμερίζεται στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου και βαρύνει τους αντίστοιχους Προϋπολογισμούς ως εξής :

– ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ σε διακόσιες πενήντα μία χιλιάδες εκατόν εξήντα εννέα ευρώ και εξήντα έξι λεπτά (251.169,66 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ σε πενήντα επτά χιλιάδες τριακόσια πενήντα ευρώ και σαράντα ένα λεπτά (57.350,41 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ σε πενήντα επτά χιλιάδες τριακόσια πενήντα ευρώ και σαράντα ένα λεπτά (57.350,41 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ σε είκοσι εννέα χιλιάδες τριακόσια τρία ευρώ και δεκατρία λεπτά (29.303,13 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ σε δεκατρείς χιλιάδες οκτακόσια δεκατέσσερα ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (13.814,33 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ σε οκτώ χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα δύο ευρώ και τριάντα δύο λεπτά (8.372,32€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

– ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ σε χίλια διακόσια πενήντα πέντε ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτά (1.255,85 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook