Πόλεμος των άστρων «Drones VS Δορυφόρων” στο Πολυτεχνείο – Ιστορικό το ακαδημαϊκό σεμινάριο του B.E.S.T. Chania | Photos

πόλεμος-των-άστρων-drones-vs-δορυφόρων-στο-890882

Με τους καλύτερους οιωνούς και την συμμετοχή 35 φοιτητών από 17 χώρες άνοιξε την Τετάρτη η αυλαία του θερινού Ακαδημαϊκού Σεμινάριου, που διοργανώνει από 10 – 20 Ιουλίου ο φοιτητικός οργανισμός BEST Chania στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου για αυτό το διάστημα τα Χανιά θα φιλοξενούν έναν ιστορικό… Πόλεμο των Άστρων!

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα γραφεία του οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology) που αποτελεί τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για Ευρωπαίους φοιτητές μηχανικούς, με όραμα την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαίων φοιτητών και την προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα.Με στόχο λοιπόν την ανάπτυξη των Ευρωπαίων φοιτητών, τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και την εξέλιξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ικανοτήτων τους, το φετινό καλοκαιρινό ακαδημαϊκό σεμινάριο έχει τίτλο “Star Wars: Drones VS Satellites” και το zarpanews.gr αποτελεί για άλλη μια χρονιά χορηγό επικοινωνίας.

«Η επιλογή του θέματος, έγινε από τον υπεύθυνο του ακαδημαϊκού περιεχομένου του Σεμιναρίου, κ. Παναγιώτη Παρτσινέβελο, καθηγητή στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μιλήσαμε με διάφορους καθηγητές και ο κ. Παρτσινέβελος έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα ως υπεύθυνος του παγκοσμίως αναγνωρισμένου και καταξιωμένου στον τομέα του, εργαστηρίου SenseLab το είχε αναλάβει και πέρυσι…» επεσήμανε αρχικά στο zarpanews.gr με ενθουσιασμό από την πλευρά των διοργανωτών η κα Χρυσάνθη Καλαϊτζάκη και δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.Στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του τμήματος Επιστημών του Πολυτεχνείου, δεκάδες φοιτητές από όλη την Ευρώπη, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις και τις παρουσιάσεις που έγιναν στην πρεμιέρα του ξεχωριστού αυτού σεμιναρίου.

«Μέσα από 29 ώρες συνολικά διαλέξεων και πολλών διαφορετικών πραγμάτων θα  μάθουμε ποια τεχνολογία χρησιμοποιούμε ακριβώς για να παρακολουθήσουμε και να παρατηρήσουμε τη Γη και να βοηθήσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες από τη μια άκρη στην άλλη. Θα διερευνήσουμε τρόπους παρατήρησης της Γης και διευκόλυνσης της καθημερινής μας ζωής, χρησιμοποιώντας drones και τα μεγαλύτερα διαστημικά αεροσκάφη που ονομάζουμε δορυφόρους» υποστήριξε η Μαριτίνα Χασανδρινού, 3ετής φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διοργανώτρια.Μολονότι το ακαδημαϊκό σεμινάριο διοργανώνεται για 25η χρονιά, η φετινή πρόκληση για έναν λόγο είναι τεράστια, όπως εξήγησε στο zarpanews.gr η έτερη κεντρική διοργανώτρια του σεμιναρίου, Γιώτα Γάτσιου

«Το ιδιαίτερο που έχει η φετινή διοργάνωση, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε 33 συμμετέχοντες, 8 περισσότερους δηλαδή σε σχέση με αυτούς που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μας, καθώς έπρεπε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της διοργάνωσης. Χαίρομαι πολύ που καταφέραμε να καλύψουμε πλήρως τα έξοδα των συμμετεχόντων, χάρις σε κάποιες συνεργασίες που έχουμε κάνει και που αποδεικνύουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι ως σύλλογος μπορούμε να διοργανώσουμε επιτυχημένο σεμινάριο και με περισσότερα άτομα» δήλωσε στο zarpanews.gr φανερά ικανοποιημένη η έτερη εκ των κεντρικών διοργανωτριών, Γιώτα Γάτσιου, 3ετής επίσης φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.Τα δεδομένα αυτά καθιστούν το φετινό σεμινάριο ως το μεγαλύτερο του οργανισμού σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και πολύ υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας, καθώς πέρα από τον κ. Παρτσινέβελο και τους συνεργάτες του, όλες αυτές τις μέρες διαλέξεις θα παραδώσουν και άλλοι καταξιωμένοι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ωστόσο οι συμμετέχοντες, πέρα από τις ακαδημαϊκές γνώσεις που θα αποκτήσουν, θα συμβάλλουν στο multiculti χαρακτήρα του σεμιναρίου, μέσω των συνεργασιών και των φιλιών που θα αναπτυχθούν, αλλά και της επαφής τους με τον κρητικό πολιτισμό και τη φιλοξενία των Χανίων, μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο.«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του σεμιναρίου και προσπαθούμε καθημερινά βάσει προγράμματος να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ του ακαδημαϊκού μέρους, αλλά και να δείξουμε τον πολιτισμό των Χανίων και της Κρήτης. Η μισή μέρα λοιπόν περιλαμβάνει διαλέξεις για να αποκτήσουν οι φοιτητές περισσότερες γνώσεις και στο υπόλοιπο της μέρας έχουμε κάποιες δραστηριότητες για να κάνουν φιλίες , να ανταλλάξουν απόψεις και να υπάρχει πολυπολιτισμικότητα» επισημαίνει η κα Καλαϊτζάκη.Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έκανε η κα Γάτσιου στην φετινή ανταπόκριση των φοιτητών σε μια ακόμη δράση του οργανισμού, αφού όπως δήλωσε στο zarpanews.gr «ήταν αρκετά μεγάλη. Οι αρχικές αιτήσεις ήταν περίπου στις 200, έγινε μία επιλογή από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και από διεθνή Πανεπιστήμιο και γενικά σιγά-σιγά το B.E.S.T. Chania ακούγεται όλο και περισσότερο και αυτό είναι πολύ καλό…».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook