Ποιοι μπαίνουν στις τράπεζες της Κρήτης – Πήραν 33% της Παγκρήτιας που θα απορροφήσει τη Χανίων

ποιοι-μπαίνουν-στις-τράπεζες-της-κρήτ-1552855

Στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπακο και Γιάννη Καϋμενάκη, μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Άκτωρα, Αλέξανδρο Εξάρχου, μέσω της εταιρίας Thrivest Holding Ltd, πέρασε το 33% των μετοχών της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η εταιρία αγόρασε όλες τις αδιάθετες νέες μετοχές της τράπεζας που διατέθηκαν μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη δεύτερη φάση της – αφού δηλαδή ασκήθηκαν τα δικαιώματα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων – έναντι ποσού 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ίδια η τράπεζα:

«Επιβεβαιώνουμε την αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Α. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών με το ποσό 65 εκατ. ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%.»

Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρα Αλέξανδρος Εξάρχου είχαν κάνει γνωστό ότι σχεδίαζαν να επενδύσουν 350 έως 400 εκατ ευρώ προσεχώς σε διάφορους τομείς. Παράλληλα με την Παγκρήτια, αποκτούν στρατηγική συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, καταβάλλοντας 35 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, η Lyktos Participations, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα δεν συμμετείχε τελικά στην ΑΜΚ, επομένως το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας μειώνεται στο 11,5%..

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ αναμένεται να προχωρήσει και η απορρόφηση της Τράπεζας Χανίων από την Παγκρήτια, όπως είχε συμφωνηθεί.

Ουσιαστικά δηλαδή το επενδυτικό σχήμα της Trivest θα είναι ο μεγαλομέτοχος της νέας τράπεζας που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση, η οποία θα λέγεται Candia Bank.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook