Ποιες νέες ελαφρύνσεις έρχονται στους λογαριασμούς ενέργειας – Τι ισχύει για φυσικό αέριο, ρεύμα κι επιχειρήσεις

ποιες-νέες-ελαφρύνσεις-έρχονται-στου-1315044

Νέες ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ενέργειας ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Έτσι όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

· Η επιδότηση στους λογαριασμούς χαμηλής τάσης, σε νοικοκυριά κι επαγγελματίες θα φτάσει για τους επόμενους δύο μήνες στα 39 ευρώ για τις πρώτες 300 Kwh.. «Από 9 ευρώ που ανακοινώσαμε το Σεπτέμβρη, αυξήσαμε στα 18 ευρώ την επιδότηση και σήμερα την υπερδιπλασιάζουμε την στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 Kwh.

· Από 24 ευρώ η επιδότηση για τους δικαιούχους Κοινωνικού τιμολογίου και τις ευπαθείς ομάδες πάει στα 45 ευρώ ανά μήνα.

· Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου προωθείται η αναστολή της χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου από το Νοέμβριο. Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Σκρέκας ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 θερμικές Mwh θα δει να μειώνεται ο λογαριασμός του από 20 έως 40 ευρώ ανά μήνα. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι τα τέλη χρήσης θα επιβληθούν σταδιακά από το 2022. ήδη, όπως προβλέπεται υπάρχει μείωση 15% σε οριζόντια βάση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

· Επίσης προβλέπεται για τις βιομηχανίες στη χαμηλή και μέση τάση η αναστολή πληρωμών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Οι χρεώσεις που αναστέλλονται φτάνουν τα 63 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές και αξιολογηθεί η πορεία εσόδων του ΕΛΑΠΕ.

Σύμφωνα, μάλιστα με όσα είπε ο κ. Σκρέκας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης απ’ όπου θα προέλθουν οι αναγκαίοι πόροι αποκτά έναν «κουμπαρά» 620 εκ από 150 εκατ. που είχε αναγγελθεί το Σεπτέμβριο ότι θα έχει. Τα έσοδα, σύμφωνα με τον ΥΠΕΝ, θα προέλθουν από τα έσοδα πλειστηριασμών για ρύπους που το 2021 θα είναι αυξημένα. Μάλιστα ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι ο Ειδικός Λογαριασμός των ΑΠΕ παρουσιάζει υψηλά πλεονάσματα και γι’ αυτό γιατί το κόστος παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι σημαντικά χαμηλότερο.

«Οι ανατιμήσεις -ειδικά στην ενέργεια– γίνονται κάθε μέρα που περνά όλο και πιο εμφανείς, τόσο στην αγορά όσο και στις τσέπες των καταναλωτών. Τον Σεπτέμβριο, η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα 134 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ στο πρώτο 10 δεκαήμερο Νοέμβριου, η χονδρική τιμή ρεύματος κινείται στην περιοχή των 207 ευρώ ανά μεγαβατώρα» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Γιώργος Αλεξάκης

One thought on “Ποιες νέες ελαφρύνσεις έρχονται στους λογαριασμούς ενέργειας – Τι ισχύει για φυσικό αέριο, ρεύμα κι επιχειρήσεις

  1. Δηλαδή η κυβέρνηση πρώτα σας καταστρέφει και μετά έρχεται να σας δώσει ένα επίδομα κοροϊδία για να σας δείξει ότι σας …….στηρίζει να την ξαναψηφίσετε ! ΟΛΑ όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα έχουν κοινό παρονομαστή την οικονομική καταστροφή του Λαού, γιατί κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε και καθόσαστε με σταυρωμένα τα χέρια ? Υποχρέωση και μόνιμη απασχόληση της κυβέρνησης ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ !!!!!!!! Δεν είναι δουλειά της κυβέρνηση να ηγείται ενός άνεργου, καταστρεμένου λαού καί να του μοιράζει επιδόματα Ν πάρει ψωμί και γάλα !! Αυτά συμβαίνουν μόνο οταν έχει πόλεμο μια χώρα !!!!!! Αν δεν μπορεί να σιγουρεψει τη ευημερία του λαού η κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, όχι να μοιράζει επιδόματα στο λαό και λεφτά στα κανάλια να την δοξάζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook