Πλήρη ασφάλιση και καλύτερες συνθήκες εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της efood στα Χανιά | Photos + Video

πλήρη-ασφάλιση-και-καλύτερες-συνθήκε-1388067

Σταθεροί στα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους παραμένουν οι διανομείς της efood στα Χανιά. Ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, διεκδικούν πλήρη ασφάλιση αλλά και κατοχύρωση της γενικότερης ασφάλειάς τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Διανομένων (ντελίβερι) Χανίων και ιδρυτικό μέλος της efood Χανίων, Γιώργος Εμμανουηλίδης, τόνισε πως «πολλοί διανομείς είναι υποασφαλισμένοι. Ασφαλίζονται για 10-15 ώρες ενώ δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα. Τα προβλήματα είναι κοινά τόσο για τους εργαζόμενους στην efood όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους διανομείς.»

Στην συνέλευση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και μέλος διοικούσας επιτροπής e-food Αττικής, ο Γιώργος Εμμανουηλίδης πρόεδρος Σωματείου Διανομέων Ντελίβερι Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» και ιδρυτικό μέλος efood Χανίων.

«Πάνω από 15 τα εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα»

Πάνω από 15 διανομείς έχασαν τη ζωής τους στην Ελλάδα μόλις μέσα σε έναν χρόνο. Αυτό τόνισε από τα Χανιά όπου βρέθηκε ο Πρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής Γιώργος Στεφανάκης και μέλος διοικούσας επιτροπής e-food Αττικής.

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε, πως βρέθηκε στα Χανιά ως ένδειξη συμπαράστασης στους διανομείς της efood και συγκεκριμένα «για την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου Σωτήρη λόγω συμμετοχής του στο Σωματείο.» Ο ίδιος, δήλωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα σωματεία τους και μπορούν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

Δείτε τις δηλώσεις των εκπροσώπων των σωματείων στην Γενική Συνέλευση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook