«Πλημμύρισε» με μηνύματα αισιοδοξίας το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών | Video + Photos

πλημμύρισε-με-μηνύματα-αισιοδοξία-1473158

Παιχνίδια, μουσική και γεμάτος δράσεις ήταν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου ο χώρος έξω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του δήμου Χανίων σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας και το εθνικό συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) έχουν ξεκινήσει από τις 22 Ιουνίου δράσεις με αφορμή αυτή την ημέρα, αφιερωμένη σε όλους όσους έδωσαν τον δικό τους αγώνα να καταπολεμήσουν τις εξαρτήσεις τους.

Το σημερινό πρόγραμμα αφορούσε την προαγωγή αυτοβοήθειας με την ψυχολόγο και υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Εύη Αδαμοπούλου να μιλά γι’ αυτή τη δράση. Η κ. Αδαμοπούλου αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση αλλά και κατανόηση των αρνητικών συνεπειών των εξαρτήσεων και του εθισμού, την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής και συμπεριφοράς, καθώς και τη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής και σωματικής υγείας. Τόνισε επίσης, πως τα περιστατικά των εξαρτήσεων αυξήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και αναφέρθηκε στους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην χρήση ουσιών.

Με την σειρά τους, ο Μπάμπης Μουντάκης, εθελοντής στη δράση αυτή αλλά και υπεύθυνος του γκράφιτι που φτιάχτηκε για την συγκεκριμένη εκδήλωση συμπλήρωσε πως το συγκεκριμένο έργο συμβολίζει από την μια πλευρά του τον υγιή άνθρωπο και από την αντίθετη τον εξαρτημένο.

Τέλος, η κ. Πευκιανάκη Χρυσή, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Κισσάμου και υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας γκράφιτι μίλησε για την δυσκολία του συγκεκριμένου πρότζεκτ αλλά και για την θέληση των παιδιών να ασχοληθούν με κάτι τόσο δημιουργικό.

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Πλημμύρισε» με μηνύματα αισιοδοξίας το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών | Video + Photos

  1. Μία κοινωνία, ειδικά μία πόλη που σε οδηγεί στη χρήση των ναρκωτικών και των γενικότερων εξαρτήσεων. Η ίδια κοινωνία χρηματοδοτεί και στηρίζει αυτές τις δράσεις, άγνωστες οι αιτίες που γίνεται αυτό, ίσως για το κάρμα αυτών των καθαρμάτων.

  2. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους των δράσεων κατά των εξαρτήσεων στα Χανιά που ανακάλυψαν νόμιμους γκραφιτάδες από την Κίσσαμο!

    Ας προσέξουν μόνο αν θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν και για κάποιο άλλο γκράφιτι σε δημόσιο-δημοτικό κτήριο των Χανίων.

    Ενημερωτικά, το «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» δεν περιορίζεται χωρικά μόνο στην πόλη των Χανίων. Γνωρίζει όλους τους γκραφιτάδες της Κισσάμου που έδρασαν εκεί από το 2009 και μετά. Απλά ασχολείται μαζί τους όταν αγγίξουν με σπρέι κάποιο κτήριο ή κολλήσουν αυτοκόλλητο εντός της πόλης των Χανίων.

    Δώστε σας παρακαλώ χαιρετίσματα και στον NERB.

    Ακόμη και τα Στρατάκια τραγουδάνε για το «Μοντέλο»: «Φίλος & Εχθρός»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook