Πιο αυστηρές οι ποινές για όσους ασκούν βία εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ

πιο-αυστηρές-οι-ποινές-για-όσους-ασκού-901192

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά επιθέσεων και βιαιοπραγιών σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ, με τελευταίο το επεισόδιο στην Κερκίνη Σερών (δείτε ΕΔΩ), οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ακόμα μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και ανομίας θα είναι αμείλικτο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος επίκειται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθαρίζει επίσης με αφορμή μια ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροελεγκτικών μηχανισμών. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου, ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ. Επιπρόσθετα θεσμοθετείται η αυτονομία τους και η απεξάρτησή τους από κομματικά ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook