Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι

πικάντικος-τραχανάς-ριζότο-µε-πελτέ-κ-1616697

Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  • 250 γρ. τραχανά ξινό
  • 1.200 ml νερό ή ζωµό κρέατος, καυτό
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
  • ½ κουτ. γλυκού µπούκοβο
  • 6-8 λιαστά ντοµατάκια, ψιλοκοµµένα
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερµοκρασία δωµατίου
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πελτέ, το µπούκοβο, τα ντοµατάκια, λίγο πιπέρι και αλάτι.
  • Ανακατεύουμε για 1΄ και προσθέτουμε τον τραχανά.
  • Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί πρώτα η πρώτη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.
  • Μαγειρεύουµε περίπου για 25΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να χυλώσει σαν ριζότο.
  • Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτουµε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Σερβίρουµε τον τραχανά µε επιπλέον γιαούρτι και µπούκοβο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook