Πεθαίνοντας σε δρόμους μεγάλους και μικρούς – Τα συγκλονιστικά τροχαία του 2022 στα Χανιά

πεθαίνοντας-σε-δρόμους-μεγάλους-και-μ-1587132

Επί δεκαετίες, κάθε νέο έτος ξεκινάει με ελπίδες πως οι νεκροί σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους των Χανίων θα είναι ελάχιστοι.

Κάθε χρόνο, οι ελπίδες αυτές διαψεύδονται.

Τα τροχαία είχαν μειωθεί μονάχα τις εποχές της καραντίνας, όταν ο αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους υποδεκαπλασιάστηκε. Η συμπεριφορά των οδηγών όμως δεν άλλαξε και αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις τα περιοριστικά μέτρα τελείωσαν, με το αίμα να ξαναρχίζει άμεσα την ασταμάτητη ροή του στην άσφαλτο.

Σε δρόμους μεγάλους και μικρούς, Χανιώτες και επισκέπτες του νησιού συνάντησαν τον θάνατο το έτος που φεύγει και το zarpanews.gr παρουσιάζει τον θλιβερό απολογισμό, με την ευχή και την ελπίδα να είναι η τελευταία φορά, γνωρίζοντας όμως πως σε έναν χρόνο θα χρειαστεί να το επαναλάβει.

30 Ιανουαριου

Βαθιά θλίψη στην κοινωνία των Χανίων προκάλεσε η είδηση θανάτου του 20χρονου νεαρού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τροχαίο που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή Μπαμπιόλος του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο άτυχος 20χρονος, ο οποίος ήταν φαντάρος και ήταν έξω με άδεια απολύσεως, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, προσέκρουσε με το όχημά του σε βάνες άρδευσης, στην περιοχή μεταξύ Κουφού και Μπαμπιόλου, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να εκτοξευτεί εκτός του δρόμου, ανάμεσα σε πορτοκαλιές.

2 Φεβρουαρίου

Άλλη μια ζωή χάθηκε στην άσφαλτο των Χανίων, καθώς ο 40χρονος που είχε εγκλωβιστεί στο τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΒΟΑΚ και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, σε μικρή απόσταση από τον κόμβο Πλατανιά, όπου δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σφοδρά.

Ο 40χρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο και αποκόμισε βαρύτατα τραύματα, που αποδείχθηκαν τελικά μοιραία.

1 Απριλίου

Νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 και μισή στα Χανιά.

Ένα ΙΧ επιβατηγό όχημα συγκρούστηκε με νταλίκα κοντά στο χωριό Κακοδίκι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν τόσο το ΕΚΑΒ με δύο οχήματα, ένα από τα Χανιά και ένα από την Κάντανο, όσο και η Πυροσβεστική από την οποία στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών του αυτοκινήτου.

Από τη σύγκρουση ο ένας επιβάτης ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

23 Μαιου

Υπέκυψε στα τραύματά της η 73χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από διερχόμενο μηχανάκι στον Πλατανιά το βράδυ της Κυριακής, όταν κινείτο πεζή στην περιοχή.

Η άτυχη γυναίκα που είχε έρθει στα Χανιά για τις διακοπές της, υπέστη σοβαρά τραύματα από το τροχαίο, ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως σε μια στιγμή αυτές οι διακοπές κατέληξαν σε τραγωδία.

23 Μαΐου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 75χρονος άνδρας το πρωί της Δευτέρας, μετά από τροχαίο.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη στην Ανώπολη Σφακίων, κοντά στις Πάχνες όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε σε χαράδρα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό κλιμάκιο από την Ανώπολη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

13 Ιουνίου

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:00 της Δευτέρας στον Αποκόρωνα επί του ΒΟΑΚ, με έναν μεσήλικα να χάνει τη ζωή του.

Το τροχαίο έγινε στο ύψος των Αγίων Πάντων, με ένα αυτοκίνητο να παρασέρνει πεζό 58χρονο Χανιώτη, ο οποίος βρέθηκε επί του ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο, αλλά ο άτυχος άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία ΒΟΑΚ.

25 Ιουνίου

Μια γυναίκα 60 ετών από την περιοχή του Αποκόρωνα έχασε τη ζωή της το πρωί του Σάββατου όταν το αγροτικό στο οποίο επέβαινε, έπεσε σε γκρεμό. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στη μαδάρα, από τις Καρές προς Γούρνες.

Μάρτυρας του συμβάντος, μετέφερε στο zarpanews.gr ότι η γυναίκα και ένα παιδί βρισκόταν στο αγροτικό το οποίο οδηγούσε ο σύζυγός της. Πρόκειται για οικογένεια κτηνοτρόφων που πιθανότατα ανέβαινε στο βουνό για την κουρά των προβάτων όταν -άγνωστο πώς- το αγροτικό έπεσε στον γκρεμό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Βλέποντας το συμβάν ο συγκεκριμένος πολίτης, ο οποίος επίσης εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στην περιοχή, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Ένα ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Βρυσών έσπευσε στο σημείο και μετέφερε την 60χρονη στο νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός της ήταν θανάσιμος.

25 Ιουνίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην περιοχή του Σκινέ, στα Χανιά.

Δύο νεαροί Χανιώτες, ηλικίας 18 και 20 ετών, επέβαιναν σε μηχανάκι και φέρονται να επέστρεφαν σπίτια τους, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο έλεγχος του οχήματος χάθηκε και κατέληξαν πάνω σε τοιχίο.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά και ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Ο 18χρονος πάλεψε στο νοσοκομείο για εβδομάδες, τελικά όμως απεβίωσε στις 17 Ιουλίου.

3 Ιουλίου

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από το τροχαίο στα Τοπόλια που συνέβη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Μετά τον 23χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο οδηγός του ενός οχήματος ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κατέληξε μία τραυματισμένη έφηβη. Πρόκειται για μία κοπέλα 14 ετών, η οποία κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Χανίων δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Επίσης, μία γυναίκα 23 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση, τελικά όμως κατέληξε και αυτή.

22 Ιουλίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου στο ύψος του Μάλεμε.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγό συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι οδηγοί των οχημάτων εγκλωβίστηκαν και έσπευσε αμέσως κλιμάκιο της Πυροσβεστικής όπου προχώρησε στον απεγκλωβισμό τους.

Από το τροχαίο, νεκρή ανασύρθηκε η οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο οδηγός του φορτηγού.

27 Ιουλίου

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από το τραγικό συμβάν στην Κάντανο που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 63χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η Χανιώτισσα παρασύρθηκε από μπετονιέρα, το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό δρόμο του χωριού!

Την 63χρονη εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, χωρίς της αισθήσεις της να κείτεται στο οδόστρωμα. Το όχημα ωστόσο, είχε αποχωρήσει από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

19 Αυγούστου

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 65χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο που είχε συμβεί στην οδό Γιαμπουλάκη στο Βαμβακόπουλο Χανίων την Παρασκευή 19 Αυγούστου και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο 65χρονος είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή του εξαρχής θεωρούνταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τελικά, δεν κατάφερε να επανέλθει και απεβίωσε την Κυριακή 21 Αυγούστου.

20 Οκτωβρίου

Την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Χανίων άφησε, μετά από ολιγοήμερη μάχη, ο ηλικιωμένος άνδρας που το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/10) είχε παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο στο Βαρύπετρο Χανίων.

Ο άτυχος 67χρονος ήταν συνταξιούχος γιατρός. Πρόκειται για τον οφθαλμίατρο Ευάγγελο Πίσσα ο οποίος είχε διατελέσει και Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείο Χανίων.

29 Οκτωβρίου

Τη ζωή του έχασε ένας 18χρονος οδηγός μηχανής,στην περιοχή των Περιβολίων, όταν κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες συγκρούστηκε με άλλη μηχανή.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην οδό Κ. Μάνου. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο νεαρό.

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε ο άλλος οδηγός του δικύκλου, επίσης νεαρός σε ηλικία.

12 Δεκεμβριου

Δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του ο νεαρός οδηγός δικύκλου που το βράδυ της Δευτέρας ενεπλάκη σε τροχαίο στην οδό Ελευθερίας στο Πασακάκι.

Πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο, έπεσε με το μηχανάκι και σφήνωσε κάτω από σταθμευμένο όχημα.

Τον άνδρα απεγκλώβισαν ανδρες της ΠΥ Χανίων, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον 31χρονο, βαριά τραυματισμένο, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook