Πέντε δικηγόροι, δυο εισαγγελείς και νομικά μυστήρια για Καϊλή, αλλά και Σπυράκη

πέντε-δικηγόροι-δυο-εισαγγελείς-και-ν-1613785

Υπάρχει όρος «νομικοί παρατηρητές»; Όπως και αν τους ονομάσουμε, κάποιοι με γνώσεις Δικαίου δυσκολεύονται να κατανοήσουν την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή.

Η πρώην ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ όταν συνελήφθη κάλεσε ως δικηγόρο τον – αναγνωρισμένο στο κοινοτικό κέντρο – Σπύρο Παππά, που χειριζόταν ήδη την υπόθεση με τους συνεργάτες της.

Της εξήγησε όμως ότι, της χρειάζεται ποινικολόγος και της συνέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο, που θεωρείται κορυφαίος, ειδικά σ’ αυτά τα αδικήματα.

Από την πλευρά της οικογένειας της Εύας Καϊλή εμφανίσθηκε όμως ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παλαιός γνωστός τους, που χειρίζεται στην Ελλάδα αστικές υποθέσεις τους.

Η εξέλιξη είναι γνωστή: πέραν του αυτοδιασυρμού του με τα …γαλλικά Κορωπίου, έχει επιθετική ρητορική έναντι των βελγικής Δικαιοσύνης, μιλώντας για «βασανιστήρια» τύπου «Εξπρές του Μεσονυκτίου» και απειλώντας με προσφυγές.

Η φασαρία που προκαλεί δεν ωφελεί την πελάτισσά του και ενδέχεται να ωθήσει τον Ριζόπουλο σε παραίτηση.

Σ’ αυτό το σημείο ξαναγίνεται συζήτηση για την περίεργη εμφάνιση του Σ. Κεχαγιόγλου, που έσπευσε στις Βρυξέλλες από την πρώτη μέρα για «να αναλάβει» την Καϊλή – χωρίς να τον καλέσει η ίδια.

Η επιμονή του αποδόθηκε σε κυβερνητική παρότρυνση – και φαίνεται ότι βρίσκεται πάντα εν αναμονή.

Εν τω μεταξύ ασάφειες υπάρχουν στην «υπόθεση των συνεργατών» στην οποία εμπλέκεται και η Μαρία Σπυράκη, την οποία, όπως είναι γνωστό, υπερασπίζεται νομικά ο καθηγητής και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος– που έχει μετακινηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε άρση της ασυλίας των δυο κυριών, αλλά δεν συνέβη το ίδιο από κανέναν Έλληνα εισαγγελέα.

Παράδοξο, διότι η δίωξή τους με το ελληνικό δίκαιο, θα επιφέρει πολύ χαμηλές ποινές, αν τους καταλογισθεί ευθύνη.

Ωστόσο, η ελληνική εισαγγελική αρχή δεν κινείται και οι φήμες μιλούν κι εδώ για κυβερνητική παρέμβαση ώστε να μην ανακινηθούν στην Ελλάδα «θέματα που καίνε».

Σαν να απλώνεται για κάποιον δίκτυ προστασίας, υποψιάζονται οι προαναφερθέντες «ποινικοί παρατηρητές».

Προφανώς, υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook