«Πειρατεία» σε λεωφορείο: Απειλούσε με μαχαίρι τον οδηγό και του… άλλαξε δρομολόγιο

πειρατεία-σε-λεωφορείο-απειλούσε-μ-863490

Τον τρόμο σκόρπισε σε οδηγό ΚΤΕΛ στη Ζαχάρω Ηλείας και στους επιβάτες ένας επιβάτης Ρομά, που επιβιβάστηκε στο Επιτάλιο και έφερε πάνω του μαχαίρι. Η όλη περιπέτεια είχε, πάντως, αίσιο τέλος με την επέμβαση και της αστυνομίας.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Κρέστενας – Ζαχάρω και ο δράστης με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο στο Αγρίδι, επί της εθνικής οδού Πύργου Κυπαρισσίας. Στη συνέχεια ζήτησε να αποβιβαστούν οι επιβάτες και υποχρέωσε τον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του προς την Ζαχάρω. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ζήτησε από τον οδηγό να τον πάει στην Καλαμάτα.

Οι επιβάτες ενημέρωσαν την αστυνομία για το τι είχε συμβεί και άμεσα ξεκίνησαν δυνάμεις από την Ζάχαρω, την Κρέστενα και τον Πύργο προκειμένου να απελευθερώσουν και να σώσουν τον οδηγό του ΚΤΕΛ από την ομηρία.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομία ακολούθησε έξω από τη Ζαχάρω το λεωφορείο, κάνοντας σινιάλα διακριτικά στον οδηγό. Αυτός κατάλαβε ότι έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα να γίνει επιχείρηση και προφασίστηκε πως έπρεπε να εφοδιαστεί με καύσιμα για να φτάσουν στην Καλαμάτα.

Όταν το λεωφορείο μπήκε στη Ζαχάρω, ο Ρομά ζήτησε από τον οδηγό να μη σταματήσει και αυτός του είπε πως χρειάζεται καύσιμα. Σταματώντας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ο δράστης ζήτησε από τον οδηγό να ζητήσει από τον πρατηριούχο να βάλει καύσιμα και να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο του. Τότε ανοίγοντας την πόρτα ο οδηγός, εισέβαλαν οι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν το δράστη και έτσι η ομηρία έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρωταγωνιστήσει μάλιστα νωρίτερα σε επεισόδιο στο Επιτάλιο.

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook