Πατρινό Καρναβάλι 2023: Εντυπωσιακή η παρέλαση των αρμάτων | Video + Photos

πατρινό-καρναβάλι-2023-εντυπωσιακή-η-παρ-1636702

Στους δρόμους της Πάτρας βγήκαν τα καρναβαλικά άρματα, που έκαναν τη δική τους παρέλαση ενόψει των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Λίγο πριν την συναυλία του Goran Bregovic και της Wedding and Funeral Band στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α’, η φαντασμαγορική εμφάνιση των αρμάτων του Δήμου κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το καρναβαλικό θερμόμετρο ανέβηκε, προκαλώντας τον θαυμασμό και τα βλέμματα καρναβαλιστών και θεατών, που έχουν «βουλιάξει» ήδη την Πάτρα.

Η παρέλαση των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων, η πρώτη μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη και ακολούθησαν τη διαδρομή Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου περιμετρικά, Μαιζώνος (στάση), και αναχώρηση μέσω των οδών Κορίνθου, Ερμού, Όθωνος Αμαλίας, συνοδεύονται από τη Φιλαρμονική της Πολυφωνικής που παιανίζει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου αποκριάτικους σκοπούς, αλλά και τη συμμετοχή του σπουδαίου και καταξιωμένου Helix Action Theatre, κορυφαίου εκπροσώπου του θεάτρου δρόμου, που παρουσίασε το ξεχωριστό θέαμα δρόμου με τη μορφή παρέλασης «Όλα Λευκά».

Πρόκειται μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παράτας, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και απόλυτα ταιριαστή στο Καρναβάλι της Πάτρας. Δέκα ηθοποιοί και 3 μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Πιερότοι συνέθεσαν μια μαγική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος

Ο φετινός βασιλιάς Καρνάβαλος είναι ένας κλόουν, ένας ζογκλέρ του τσίρκου και του γέλιου κυρίαρχος και ενταγμένος σε μια καλλιτεχνική, έντονα πολύχρωμη σύνθεση με πολλές φιγούρες, ζογκλέρ, καρουζέλ. Ένα μεγάλο λούνα παρκ που με την κίνησή του θα προκαλέσει τα βλέμματα.

Τα καρναβαλικά άρματα, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Νίκος Λιβάνης) με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή και καταξίωσή του στην συνείδηση όλης της χώρας.

Συνδυάζουν την μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική και συχνά καυστική διάσταση, ανταποκρινόμενα άμεσα τόσο στα μηνύματα και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας ιδωμένα από μια ανατρεπτική και χιουμοριστική οπτική γωνία όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του, όπως αναφέρει το thebest.gr.

ieidisseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook