Παραδοχή – βόμβα από Φάουτσι για κορονοϊό: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν επί 5 χρόνια!

παραδοχή-βόμβα-από-φάουτσι-για-κορον-1228372

Σε μια παραδοχή που προκαλεί κύμα αντιδράσεων κι ερωτηματικών, προέβη ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι. Αποκάλυψε πως η χώρα του χρηματοδοτούσε επί 5 χρόνια με συνολικά 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, προκειμένου να μελετηθεί εάν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, της οποίας επικεφαλής ο δρ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σ’ ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, που με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν ώστε να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κορονοϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.

«Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων», είπε ο Φάουτσι μιλώντας για τον ιό SARS του 2000 (»εξάδελφο» του σημερινού SARS-CoV-2), o ο οποίος θεωρείται πως άρχισε από τις νυχτερίδες.

Οι δηλώσεις Φάουτσι έγιναν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan.

«Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια, γι’ αυτό είχαμε μια ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες, που είναι παγκοσμίως ειδήμονες για τον κορονοϊό και το πράξαμε μέσω μίας δωρεάς προς την EcoHealth», τόνισε.

«Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών. Ήταν ένα μέτριο ποσό. Ο στόχος ήταν να μελετηθεί η αλληλοεπίδραση ανθρώπου και ζώου και να καθοριστεί εάν αυτές οι νυχτερίδες είναι δυνατόν να μολύνουν ανθρώπινα όντα», προσέθεσε.

Ένα από τα εύλογα ερωτηματικά που »γεννούν» οι δηλώσεις Φάουτσι, είναι γιατί δεν έγιναν την περίοδο που ο Ντόναλντ Τραπ κατηγορούσε την Κίνα για τον νέο κορονοϊό, τον οποίον ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλούσε »κινεζοϊό».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook