Πανηγυρισμοί και αμαρτίες της ΝΔ για τα Rafale…

πανηγυρισμοί-και-αμαρτίες-της-νδ-για-τ-1360713

Το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα εάν αυτή η Συμμαχία δεν στηρίζεται σε συμφωνίες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και των δυο πλευρών.

Τα Rafale είναι τα πρώτα Γαλλικά μαχητικά που αγοράζει κυβέρνηση της ΝΔ γι αυτό και η συντηρητική παράταξη πανηγυρίζει επιχειρώντας να οικειοποιηθεί την συγκεκριμένη προμήθεια που σημειωτέον κρίνεται επιβεβλημένη από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

Ωστόσο η ΝΔ εν μέσω των πανηγυρισμών της δεν θα πρέπει να ξεχνάει τις αμαρτίες που την βαρύνουν, όπως:

1) Την λυσσαλέα αντίδραση της ΝΔ το 1984 στην απόφαση Παπανδρέου να προμηθευτεί η Ελλάδα τα Μιράζ 2000.

2) Την επιμονή της ΝΔ να απαξιώνει τα Μιράζ 2000 όταν έφτασαν στην Τανάγρα ισχυριζόμενη ότι είναι «τυφλά» & ξαφνικά βρήκαν το …φως τους όταν το ´90 έγινε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πήγε στο Παρίσι να επαναδιαπραγματευτεί την Σύμβαση.

4) Την διαφωνία της ΝΔ στην απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη του 2002 να προμηθευτεί τα σύγχρονα Μιράζ 2000-5.

5) Την αδιαφορία της ΝΔ ως κυβέρνηση (2004-2010 & 2012-2015) να υποστηρίξει την συντήρηση των Μιράζ 2000-5.

ΣΗΜΕΡΑ, η ΝΔ οφείλει να σταματήσει τους πανηγυρισμούς και να εξηγήσει στους έλληνες φορολογούμενους που καλούνται να καταβάλουν τουλάχιστον 3 δις για την συγκεκριμένη αγορά:

– ΓΙΑΤΙ η παρούσα κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε με τους Γάλλους αντισταθμιστικά ωφελήματα υπέρ της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας;

– ΓΙΑΤΙ δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Ινδίας όπου κατά την παραγγελία 36 Rafale ύψους 7,8 δισ. ευρώ η Ινδική κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχει συμφωνία για να επιστραφεί στην χώρα το 50% ως αντισταθμιστικά οφέλη με υποκατασκευαστικό έργο και μεταφορά τεχνολογίας σε 70 Ινδικές εταιρείες. Μάλιστα η Ινδία πρόσφατα επέβαλε πρόστιμο 185 εκατομμυρίων ευρώ στη Dassault καθώς καταγγέλθηκε από τις Ινδικές εταιρείες ότι δεν συνεργάζεται μαζί τους.

Το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα εάν αυτή η Συμμαχία δεν στηρίζεται σε συμφωνίες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και των δυο πλευρών.

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook