Οι Κρητικοί αξιωματικοί της Αστυνομίας που «πλασάρονται» για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

οι-κρητικοί-αξιωματικοί-της-αστυνομί-893961

Την ερχόμενη Δευτέρα αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης αναμένεται να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για να αποφασιστεί η σύνθεση της νέας ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει σε πρόσωπα με καταγωγή από την Κρήτη που υπηρετούν στην αστυνομία και αναμένεται να αναλάβουν θέσεις ισχύος στη νέα ηγεσία του σώματος.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr, ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα οριστεί ο άλλοτε Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης και σημερινός υπαρχηγός του σώματος αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Οι κρίσεις-προαγωγές-τοποθετήσεις των ανώτατων αξιωματικών θα έχουν ολοκληρωθεί το πολύ μέσα σε δύο ημέρες, όπως σημειώνουν έγκυρες κι έγκριτες πηγές ενημέρωσης, προκειμένου ν’ αρχίσει ν’ αναπτύσσεται το νέο κεραυνοβόλο σχέδιο της αντεγκληματικής πολιτικής. Ένα πολυσύνθετο μπλιτς-κρικ.

Μετακίνηση-προαγωγή του νυν Αστυνομικού Δ/ντη Κρήτης

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται, αναμένεται η κατάληψη της ανώτατης πυραμίδας της ΕΛ.ΑΣ. από αξιωματικούς είτε από, είτε προερχόμενους από την Κρήτη. Πλην του κ. Καραμαλάκη, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του κ. Κων. Λαγουδάκη στη θέση του επιθεωρητή νότιας Ελλάδας.

Στη θέση του Επιτελάρχη του Αρχηγείου, το πιο πιθανό είναι να προορίζεται αξιωματικός που υπηρετεί στο υπουργείο και κατάγεται από τη μεγαλόνησο, ενώ για τη θέση του υπαρχηγού δίνεται μάχη μεταξύ ενός Κρητικού κι ενός Αχαιού αντιστράτηγου. Πιο πιθανό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι να επικρατήσει ο δεύτερος, παρότι ο πρώτος φέρεται να έδωσε προεκλογική μάχη για την ανάδειξη της κ. Μπακογιάννη ως πρώτη σε ψήφους βουλευτή Χανίων.

Σε ότι αφορά στο προηγούμενο διάστημα θητείας και παρότι ευνοημένος από τον κ. Καραμαλάκη, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κ. Ανδρικόπουλου, όπως σημειώνει το bloko.gr, φωτογραφίζοντας σε κάποιο από τα προαναφερθέντα πρόσωπα χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει τον νυν Επιτελάρχη και πρώην ΓΕΠΑΔ Κρήτης, αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη.

Σε ότι αφορά στις νευραλγικές θέσεις της ΓΑΔΑ, της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν πως οι λύσεις έχουν βρεθεί με δεδομένο ότι κάποιοι από τους καρατομηθέντες των τελευταίων κρίσεων προορίζονταν για τις υπηρεσίες αυτές κι έτσι αναμένεται να γίνουν μετακινήσεις αξιωματικών είτε από γραφεία των ίδιων ορόφων (α και γ) είτε έναν όροφο πιο κάτω (β.).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook