Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συγκέντρωση για την νέα συμφωνία των βάσεων

οι-φοιτητικοί-σύλλογοι-ελμεπα-χανίων-1298549

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις την Πέμπτη 14/10 στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

«Την Πέμπτη 14 Οκτώβρη αναμένεται να υπογραφεί στις ΗΠΑ η ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ που μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ με 5ετη ή ακόμα και επ` αόριστον διάρκεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε Σκύρο, Ξάνθη, Λάρισα, δίπλα στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη κ.α.

Η ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να πείσει το λαό. Η πολιτική της εμπλοκής:

  • ευθύνεται για την πολύχρονη κατοχή στην Κύπρο και την προετοιμασία διχοτομικών λύσεων στο νησί
  • τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση.
  • “στρώνει το τραπέζι” για επικίνδυνα παζάρια σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.
  • στηρίζει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ που για να διατηρήσουν την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, αποσπώντας την από την συνεργασία με τη Ρωσία, τροφοδοτούν την επιθετικότητά της.

Η εγκατάσταση αμερικάνικων βάσεων, η συμμετοχή στα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, η αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, η αποστολή δυνάμεων στο Μάλι της Αφρικής, η ετοιμότητα της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Σαχέλ, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ είναι επιθετικές ενέργειες, μας εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνδρομής, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, την ώρα που “σπάει κόκαλα” η υποχρηματοδότηση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και των σεισμόπληκτων. Οι φοιτητές δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές συνωστιζόμαστε στις αίθουσες, αφού όπως μας λένε “δεν υπάρχουν λεφτά για καθηγητές και υποδομές” και αντιμετωπίζουμε τα υπέρογκα νοίκια, αφού “δεν υπάρχουν λεφτά για εστίες ή επιδόματα στέγασης”, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 6,6 δισ ευρώ για τις νατοϊκές ανάγκες και 13 δις για να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες και πολεμικό εξοπλισμό!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-πικετοφορία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ενάντια στην υπογραφή της νέας συμφωνίας την Πέμπτη 14/10 στις 7μμ στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook