Οι ατυχίες της τελευταίας μέρας κόστισαν στον ΙΟΧ στο Πανελλήνιο Optimist

οι-ατυχίες-της-τελευταίας-μέρας-κόστι-1282741

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 στο Βόλο με 224 σκάφη, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Έτρεξαν 154 αγόρια και 70 κορίτσια, ενώ για πρώτη φορά ένας αγώνας στα Optimist μεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο YouTube.

Oι καιρικές συνθήκες ήταν ευμετάβλητες και την πρώτη ημέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της επιτροπής αγώνα. Την δεύτερη ημέρα με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους σε ένταση έως 25 κόμβους και διεύθυνση από Β ΒΔ, έγιναν 2 ιστιοδρομίες, ενώ από 4 ιστιοδρομίες είχαμε την τρίτη και την τέταρτη ημέρα, με μέτριους και ασθενείς ανέμους σχετικά σταθερής διεύθυνσης.

Οι αθλητές του ΙΟΧ στα αγόρια, αγωνίστηκαν με πείσμα και άγγιξαν το όνειρο ακόμα και ενός μεταλλίου, αλλά αστοχίες υλικού και το άγχος την τελευταία μέρα , στέρησαν την ικανοποίηση για μια μεγάλη διάκριση και οδήγησαν από την ισοβαθμία στην 1η θέση να πέσει στην 11η.

Στα κορίτσια μια μεγάλη ζημιά την πρώτη ημέρα αποσυντόνισε την αθλήτρια μας η οποία με τιτάνια προσπάθεια επανήλθε στον αγώνα χάρη στην άμεση βοήθεια από τον ΝΟΒΑ με την ανεύρεση σκάφους, αφού το δικό της δεν ήταν δυνατό να πλεύσει. Έτσι η πολύτιμη στέρηση βαθμών κόστισε τη θέση των μεταλλίων παρά το ανοδικό ξέσπασμα της τελευταίας μέρας και την κατάκτηση τελικά της 6ης θέσης.

Οι μικροί ιστιοπλόοι του ΙΟΧ ,παρά ταύτα, αγωνίστηκαν ως ομάδα με πείσμα και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, εκπροσωπώντας τα Χανιά αλλά και την Κρήτη με τον καλύτερο τρόπο, γυρνώντας περισσότερο ώριμοι και πιο δυνατοί.

Στις αποσκευές , έφεραν μαζί τους, το σεβασμό και την αγάπη των εθελοντών του ΝΟΒΑ, καθώς και των αντιπάλων τους , αφού μέσα από την άμιλλα, τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις που είναι και το μεγάλο κέρδος σε κάθε πρωτάθλημα . Επίσης φέρνουν εμπειρίες αγωνιστικές και κέρδισαν το σεβασμό των αντιπάλων τους για το αθλητικό ήθος και την ευγένεια τους, πράγμα που αντανακλά στη δουλειά του προπονητικού “team”, του ΙΟΧ , που με επικεφαλής το Βασίλη Σωτηρίου αλλά και τους Ανδρέα Σηφάκη και Δημήτρη Αλευράκη, δίδουν τις βάσεις για σφυρηλάτηση χαρακτήρων με υψηλά ιδανικά.

Στα αγόρια μετά από 10 ιστιοδρομίες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων τερμάτισε:

Optimist Αγόρια

11ος – Νικολάου Άγγελος

31ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος

109ος- Σηφάκης Εμμανουήλ

Και στα κορίτσια έγιναν 10 κούρσες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων τερμάτισε:

Optimist Κορίτσια

6η -Σινάνη Κωνσταντίνα

24η – Παίσιος Ίντα – Ματθαία

Το ΔΣ του Ι.Ο.Χανίων συγχαίρει ,όλους τους αθλητές του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα. Συγχαίρει τον προπονητή του Σωτηρίου Βασίλη για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών μας, και τους γονείς του ΙΟΧ, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους καθώς και για τη στήριξη τους στον ΙΟΧ.

Επίσης ο ΙΟΧανίων , ευχαριστεί τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες και την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση , τη φιλοξενία καθώς και για την άμεση παροχή βοήθειας στα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 15 χρόνια, στις μετακινήσεις μας.

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U16 στην Παλαιά Φωκαία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook