Ο Τσίπρας κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛΑΣ – «Σημαία μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη» | Video

ο-τσίπρας-κατέθεσε-την-ιδρυτική-διακή-2333193
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Άρειο Πάγο έφτασε ακριβώς στις 12:00 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – ΕΛΑΣ», ενώ εξερχόμενος του κτηρίου προχώρησε σε δηλώσεις.

«Στο κάλεσμά μας για ευρεία συμπαράσταση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις πρώτες ώρες έσπευσαν να υπογράψουν τη διακήρυξή μας. Σήμερα καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο συμβολικά 300 από τις χιλιάδες υπογραφές, καθώς και την ιδρυτική μας διακήρυξη, σημείωσε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ, «απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Φιλοδοξούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, στον λαό και στην πατρίδα μας. Το ταξίδι μας και οι αγώνες μας τώρα ξεκινούν».

«Η Δημοκρατία χωρίς δικαιοσύνη εκφυλίζεται. Και πρέπει να δώσουμε όλοι αγώνα με σημαία μας τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν η εκπρόσωπος Τύπου Θεώνη Κουφονικολάκου, οι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ Κώστας Καρπουχτσής, Γιώργος Μπαλατσούκας, Νίκος Νυφούδης και Άννα Παπαδοπούλου, καθώς και η Μαρία Λεπενιώτη, η οποία συνυπογράφει την ιδρυτική διακήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Λεπενιώτη ήταν η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας δίκης της Χρυσής Αυγής, με την απόφαση της οποίας καταδικάστηκε σύσσωμη η ΚΟ του μορφώματος ως εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς – όπως αναφέρουν συνεργάτες του – το νέο πολιτικό του εγχείρημα έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από πολίτες μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εκδήλωση στο Θησείο.

Ενδεικτικό της κινητικότητας που καταγράφεται είναι το γεγονός ότι – όπως μεταφέρεται από κύκλους του κόμματος – η πλατφόρμα συλλογής υπογραφών παρουσίασε προσωρινή δυσλειτουργία, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκέψεων και της αθρόας συμμετοχής πολιτών.

Η ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛΑΣ

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook