Ο Σταθάκης στον SUPER FM: Τι είπε για Αρναουτάκη, Φράγμα Βαλσαμιώτη και Υπερταμείο

ο-σταθάκης-στον-super-fm-τι-είπε-για-αρναουτά-773985

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Αρναουτάκη, εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας και δική του κάθοδο στα Χανιά, ανακοίνωσε από τον SUPER FM 89,6 o Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. Για το φράγμα Βαλσαμιώτη, ξεκαθάρισε πως η παραλαβή του δεν πρόκειται να γίνει ενώ προανήγγειλε εξελίξεις για επιστροφή και επιδιόρθωση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Ακόμη, επέμεινε στο «πολύ φασαρία για το τίποτα» για τα κτήρια του Υπερταμείου, εκτιμώντας πως αυτή η ιστορία θα τελειώσει γρήγορα, μίλησε για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και για τις αλλαγές στον ενεργειακό χάρτη της χώρας με διπλασιασμό των ΑΠΕ έως το 2030.

Για την Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως… απολαμβάνει ιδιαίτερα τον πολιτικό διάλογο μαζί της (ΕΔΩ).

Για τον Αρναουτάκη

Εμμέσως πλην… σαφέστατα ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε την επικείμενη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Αρναουτάκη στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές:

«Η Κρήτη έχει εξαιρετικό περιφερειάρχη… και να συνεχίσει να τον έχει!» απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Αυτό σημαίνει ότι ο Αρναουτάκης κατεβαίνει με τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ;» ρωτήθηκε μετά για να απαντήσει πως «Όταν είναι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αλλά… νομίζω πως η φράση μου είναι πολύ σαφής!».

Σταθάκης: Δεν θα παραλάβουμε τον «Βαλσαμιώτη»

Για το φράγμα που κόστισε γύρω στα 50 εκατομμύρια και δεν παραλήφθηκε ποτέ: «Το φράγμα έχει μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την κατασκευή του. Επίσημα δεν μπορούμε να κάνουμε παραλαβή αυτού του έργου. Όπως ξέρετε ο τρόπος που φτιάχτηκε αυτό το έργο ήταν προβληματικός. Κάνουμε κάποιες προσπάθειες να βρεθούν κάποια χρήματα και να υπάρξουν κάποιες ενισχύσεις του φράγματος προκειμένου μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με το μείζον θέμα που εκκρεμεί» τόνισε.

Επιμένει στο «πολύ φασαρία για το τίποτα» για το Υπερταμείο

Την εκτίμησή του ότι η «ιστορία» με τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο θα τελειώσει πολύ σύντομα επανέλαβε ο κ. Σταθάκης, ερωτηθείς σχετικά:

«Η εταιρεία του Δημοσίου δεν είχε κάνει την ταξινόμηση όπως έπρεπε. Τότε που έκλεινε η τελευταία αξιολόγηση, διατυπώθηκε το αίτημα να μεταφερθούν όλοι οι κωδικοί και μετά να επιστραφούν. Ο νόμος για το τι ακίνητα μεταφέρονται στο Υπερταμείο είναι απόλυτα σαφής! Μιλάμε για αστικά ακίνητα που μπορούν να διατεθούν για εμπορική αξιοποίηση. Παρατηρώ ένα φαινόμενο ερμηνειολογίας των νόμων. Οι νόμοι δεν επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών…» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η σχετική λίστα είναι στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Το θέμα προχωράει. Υπάρχει το κονδύλι για να προχωρήσουν οι μεγάλες επισκευές και αυτό το στολίδι να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Υπογράφει για το «μικρό» καλώδιο 

Η τελετή υπογραφής των συμβάσεων του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο  θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισσάμου, Χανίων.

«450 εκ. ευρώ κοστίζει η Κρήτη ετησίως» τόνισε ο κ. Σταθάκης εξηγώντας ότι μαζί με τις Κυκλάδες, το ποσό φτάνει στα 700 εκ. ευρώ ετησίως: «Όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης αυτό το ποσό θα εκλείψει» τόνισε, εξηγώντας πως το «μικρό» καλώδιο που υπογράφεται αύριο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες. Σημείωσε δε πως θα υπάρξει τεράστια διαφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Ενεργειακές κοινότητες» 

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό προχωρά το ενεργειακό σχέδιο της χώρας μέχρι το 2030 που έχει εναρμονιστεί με τους πολύ αυστηρούς όρους που έχει θέσει η ΕΕ. Το σχέδιο, προβλέπει να διπλασιαστούν οι ΑΠΕ μέχρι το 2030 με στόχο όμως να αναπτυχθούν συντεταγμένα με τρόπο, ο οποίος θα αποτυπωθεί στο ειδικό χωροταξικό. «Θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε η περιβαλλοντική αξιολόγηση να γίνεται συνολικά για μία περιοχή. Παράλληλα έχουμε θεσμοθετήσει τις ενεργειακές κοινότητες που είναι παραγωγή ενέργειας από τους ίδιους τους καταναλωτές, άρα αποκεντρώνουμε το σύστημα και ενισχύουμε την τοπική, δημοκρατική παραγωγή ενέργειας.» προσέθεσε.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ο Σταθάκης στον SUPER FM: Τι είπε για Αρναουτάκη, Φράγμα Βαλσαμιώτη και Υπερταμείο

  1. ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ;;;;;;
    TA MYΡΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Ή ΟΧΙ;;;;
    AN TA ΤΣΕΠΩΣΕ, ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;;;;;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ;;;;;
    EXOYN EYΘΥΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ;;;;;
    ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ (ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ) ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
    Υ.Γ.: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ TOΠΙΚΟ ΚΚΕ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

  2. Κύριε σταθακης την πόρτα του εισαγγελέα για το φράγμα βάλσαμο τη την ξέρεις?
    Τι παπατζιλικια είναι αυτά.τον κόσμο τον παίρνουν τηλέφωνα εισπρακτικες για οφειλές 3000 και εσύ κάνεις τον κουφό και τον τυφλό για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ?
    Ο εργολάβος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη?
    Από αυτά θα κριθείτε όχι μόνο από τα μνημονια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook