Ο “Νονός ΙΙΙ” ξανά στο σινεμά με… διαφορετικό τέλος

Το ‘Νονός ΙΙΙ: Ο Θάνατος του Michael Corleone’ (The Godfather III Coda: The Death of Michael Corleone) είναι μία νέα βερσιόν της ομολογουμένως λιγότερο αγαπημένης ταινίας στη θρυλική τριλογία του Francis Ford Coppola, με νέο μοντάζ, διαφορετική εισαγωγή και διαφορετικό τέλος.

Το ‘Νονός ΙΙΙ’ περιστρεφόταν γύρω από την επιθυμία του Michael να φύγει από μια ζωή στην παρανομία και το έγκλημα, και τα διαρκή εμπόδια που έβρισκε κατά τις απόπειρές του να την κάνει πραγματικότητα. Η ζωή και ο τρόπος ζωής στη μαφία δεν εγκαταλείπεται εύκολα και αυτό θα το διαπίστωνε τελικά με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Ο ίδιος ο Coppola έβλεπε πάντα το τρίτο αυτό φιλμ ως επίλογο που συνόψιζε τις δύο προηγούμενες ταινίες του, παρά μία εξ ολοκλήρου νέα ταινία. Άρα από τη στιγμή που το καινούριο ‘Νονός ΙΙΙ’ επαναμονταρίστηκε με βάση αυτό σίγουρα θα εξυπηρετεί το αρχικό όραμα του δημιουργού της, και έχω ατόφια περιέργεια να δω στην πράξη τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κυρίως τι μπορεί να κάνει το φρέσκο cut για την κληρονομιά της ταινίας που αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη.

Δες παρακάτω το τρέιλερ του ‘Νονός ΙΙΙ: Ο Θάνατος του Michael Corleone’, όπως και το featurette με τον Coppola να εξηγεί με λίγα λόγια ποιος είναι ο σκοπός του νέου cut.

Η ταινία θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου, λίγο πριν κυκλοφορήσει ψηφιακά και σε Blu-ray στις 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή: oneman.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ