Ο Ορειβατικός από τον Άγιο Ιωάννη Σφακίων στην Σελούδα και στον Άγιο Παύλο – Παρουσίαση Αναμνηστικού Γραμματοσήμου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Σελούδα – Άγιος Παύλος – Αγία Ρουμέλη, στην επαρχία Σφακίων, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης Σφακίων, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 770 μέτρων, είναι εύκολη και κατηφορική στα καλογραμμένα μονοπάτια της περιοχής, που έχουν όμορφη θέα στα νότια παράλια του νομού μας και στο Λιβυκό πέλαγος.

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το ομορφότερο δασωμένο φυσικό μπαλκόνι στην Σελούδα, με θέα την θάλασσα στα νότια και την οροσειρά των Λευκών Ορέων στα βόρεια, θα κατέβουν στην παραλία του Αγίου Παύλου από το παλιό καλντερίμι και θα συνεχίσουν στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 μέχρι την Αγία Ρουμέλη, από όπου θα επιστρέψουν με το πλοίο στην Χώρα Σφακίων. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ύπαιθρο με ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, πετσέτα, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 15:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 10/07. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Ελευθερία Τοράκη και Μαρίτα Καλοειδά.

Παρουσίαση Αναμνηστικού Γραμματοσήμου ΕΛ.ΤΑ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων το 2020 συμπληρώνει ενενήντα (90) χρόνια ζωής και δράσης. Ο εορτασμός των 90 χρόνων συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του καταφυγίου μας στην τοποθεσία Καλλέργη, πάνω από το οροπέδιο Ομαλού. Στα πλαίσια αυτών των εορτασμών ο Σύλλογος σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. προχώρησε στην έκδοση δύο επετειακών αναμνηστικών γραμματοσήμων, στα οποία απεικονίζεται το καταφύγιο Καλλέργη και πίσω οι κορυφές των Λευκών Ορέων, Πάχνες και Μελινταού.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση αυτών των αναμνηστικών γραμματοσήμων, με σύντομη αναφορά στην ιστορία του και προβολή εικόνων από τις εφετινές εκπαιδευτικές του δράσεις, την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 70, θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ