Ο Γιώργος Ριτζάκης στο Zarpa Radio για το 2 στα 2 του ΣΥΝΚΑ

ο-γιώργος-ριτζάκης-στο-zarpa-radio-για-το-2-στα-2-το-1123654

Ευχαριστημένος για το πολύ θετικό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς και από τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του στα παιχνίδια με Αρη Ρεθύμνου και Αρη Σούδας έδειξε ο Γιώργος Ριτζάκης.

Ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ παραχώρησε δηλώσεις στο Zarpa Radio, σημειώνοντας για την ομάδα του ότι ο στόχος της στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από την παραμονή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν περίμεναν στο ΣΥΝΚΑ ότι θα ξεκινούσαν με δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια:

«Aυτό είπα και μετά τον αγώνα, ν’ αντιληφθούν οι ποδοσφαιριστές και όλοι ότι είναι μεν σημαντικά αυτά τα αποτελέσματα, αλλά επί της ουσίας δεν έγινε και κάτι, που δεν είναι νορμάλ. Υπό την έννοια ότι παίξαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας μ’ έναν βατό αντίπαλο, δηλαδή ήταν εφικτό να φέρουμε το τρίποντο και ακολούθησε μετά ένα άλλο παιχνίδι μ’ έναν άλλον αντίπαλο χωρίς να βγούμε απ’ το νόμο, το οποίο ήταν ντέρμπι μεν, αλλά και τα τρία αποτελέσματα ήταν πιθανά. Δηλαδή δεν θεωρώ ότι έχει γίνει κάτι φοβερό εν πάση περιπτώσει».

Για τους στόχους που θέτει το ΣΥΝΚΑ:

«Δεδομένης της προκήρυξης δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος στόχος πλην της παραμονής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Οταν ανέλαβα, είχα πει ότι βασικός μας στόχος είναι να ευχαριστιόμαστε κάθε ματς, εννοώντας πως είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε να ξέρουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε μέσα στο γήπεδο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που έχουμε δώσει γιατί το αποτέλεσμα πολλές φορές καθορίζεται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, τους οποίους δεν μπορείς να τους ελέγξεις. Εμείς θέλουμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε, να περνάμε μεταξύ άλλων καλά και στις προπονήσεις, τώρα ουσιαστικός στόχος είναι η ομάδα να σωθεί».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Ρεθ., αλλά και κατά πόσο το τρίτο παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές:

«Για όλες τις ομάδες που κινούνται στα ίδια πλαίσια όπως εμείς, δηλαδή έχοντας ποδοσφαιριστές οι οποίοι εργάζονται και οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα είναι σε μεγάλη ένταση, είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν έχουμε δηλαδή την πολυτέλεια όπως ο Αλμυρός ή άλλες ομάδες που κάνουν πρωινές προπονήσεις. Εμείς έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα πρωινά δουλεύουν και το μεσημέρι έρχονται στο γήπεδο να προπονηθούν. Συνεπώς, οι τρεις αγώνες μέσα σε μία βδομάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Τώρα, ο ίδιος προσπάθησα να διαχειριστώ το ρόστερ προκειμένου να επιβαρυνθούν οι ποδοσφαιριστές όσο το δυνατόν λιγότερο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν όλοι μέσα σε δύο ματς! Εχοντας στο μυαλό μου αυτήν την τριάδα των αγώνων και στοχεύοντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι παρέταξα τις ενδεκάδες στα δύο αυτά παιχνίδια! Την Κυριακή θα κοιτάξουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι γιατί όπως είπα και στα παιδιά, εάν μείνουμε στο ματς της Σούδας και δε στοχεύσουμε στο τρίποντο στο παιχνίδι που θα δώσουμε στην έδρα μας με τον Αστέρα Ρεθύμνου θα είναι ως μη γενόμενη η νίκη επί του Αρη».

Για το καλό τακτικό πρόσωπο της ομάδας του στα πρώτα δύο παιχνίδια:

«Αυτό που με χαροποιεί δεν είναι τόσο η νίκη που πετύχαμε στη Σούδα, αλλά ότι προσεγγίσαμε δύο ματς σε τρεις ημέρες τελείως διαφορετικά το ένα από το άλλο. Στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να μπούμε -και τα καταφέραμε- να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής, να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, να επιβάλουμε το ρυθμό μας, στο άλλο ματς έπρεπε να πάμε σ’ ένα παιχνίδι βάσει σχεδίου με άμεση μετάβαση και ανταποκριθήκαμε και στα δύο σχέδια επιτυχώς. Αυτό με χαροποίησε για να ‘μαι ειλικρινής. Δηλαδή ότι βάλαμε… άλλο τσιπάκι και ότι δούλεψαν και τα δύο».

Για το ΣΥΝΚΑ:

«Το ΣΥΝΚΑ είναι μία ομάδα η οποία απαρτίζεται από ένα ΔΣ που προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πιο κοντά στον ποδοσφαιριστή και στον προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι οι προπονητές δουλεύουν απερίσπαστα, εγώ τουλάχιστον αυτό έχω αντιληφθεί τους τελευταίους τρεις μήνες που συνεργάζομαι με την ομάδα. Πολλά από τα προβλήματα που πρέπει να είναι λυμένα, είναι λυμένα. Δε λέω όλα, γιατί ούτε και στον Ολυμπιακό γίνεται αυτό το πράγμα, αλλά τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, είναι λυμένα. Και αναφέρομαι σε προβλήματα ουσίας και όχι σε φανφάρες ή σε ζητήματα επικοινωνιακά. Για παράδειγμα από την αρχή της προετοιμασίας και αυτό δεν το ξέρει κανείς έχουμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς με χιαστούς, τον Γιάννη Φασαράκη και τον Τάσο Χειμωνέτο και η ομάδα ήδη έχει κανονίσει σε ιδιωτική κλινική τις επεμβάσεις τους και όλα αυτά για ένα κόστος απίστευτο. Αυτό ενδιαφέρει κιόλας τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το σχόλιό του για τις χανιώτικες ομάδες:

«Βάσει ρόστερ, προπονητή και εμπειρίας, θεωρώ ότι ο Γιούχτας έχει τον πρώτο λόγο. Γενικά θεωρώ ότι οι ηρακλειώτικες ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο για πολλούς και διάφορους λόγους, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται, παίζουν και με άλλα οικονομικά δεδομένα, δουλεύουν πιο επαγγελματικά και έχουν έμπειρους προπονητές. Ομάδες όπως ο Ηρόδοτος, ο Ατσαλένιος, ο Γιούχτας, είναι βαριά ονόματα της κατηγορίας που ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις όπως το περιφερειακό και έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού. Επίσης ο ΑΟΑΝ έχει μια πολύ σοβαρή ομάδα μ’ έναν καλό προπονητή. Το θέμα είναι ότι όποια ομάδα δεν καταφέρει να βρίσκεται στις 8 πρώτες θέσεις, αυτόματα κινδυνεύει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δούμε ποιος έχει τον πρώτο λόγο στο κομμάτι του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θα είναι υποψήφιες για να πέσουν.

Για τις χανιώτικες ομάδες, ο Πλατανιάς αυτή τη στιγμή και ο Κόλτζος ως προπονητής διαχειρίζονται ένα ρόστερ το οποίο είναι πολύ νεαρό, είναι παιδιά που τα έχω δουλέψει και εγώ και δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας. Το έργο του προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολο, βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε μέρα που περνά, είναι κέρδος για τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα. Θεωρώ ότι ο Πλατανιάς χρήζει όμως ενίσχυσης για να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Μακάρι ο Πλατανιάς, η Παλαιόχωρα, εμείς και η Σούδα, το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό για όλους, να σώσουν την κατηγορία. Θεωρώ ότι η Σούδα έχει ποιότητα, παρότι έχει δώσει δύο δύσκολα παιχνίδια, η ενδεκάδα της έχει πολύ ποιότητα και διαθέτει και καλό προπονητή».

Για τον ίδιο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα σε αυτό το επίπεδο:

«Θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο αν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι και το βασίζεις στις ηθικές σου αξίες είναι πιο εύκολο να πετύχεις απ’ ό,τι σε άλλους χώρους. Είναι σημαντικό με τον χαρακτήρα σου να μπορέσεις να στηρίξεις τις γνώσεις σου. Δεν ξεχνώ ποτέ όμως ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα σχέδια είναι μέχρι την… επόμενη Κυριακή! Κάθε Δευτέρα μπορεί να λέμε τελείως διαφορετικά πράγματα και να εκφράζονται όλοι για τον εκάστοτε προπονητή διαφορετικά απ’ ό,τι μετά από ένα καλό αποτέλεσμα. Πάντα έχω την δεύτερη σκέψη για το πώς είναι η πραγματικότητα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook