Νέος ΒΟΑΚ: Παράταση μέχρι το καλοκαίρι του 2022 για τις μελέτες στο τμήμα Κίσσαμος – Χανιά

νέος-βοακ-παράταση-μέχρι-το-καλοκαίρι-1312208

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα συνεχιστούν οι μελέτες για τη χάραξη στο τμήμα Κίσσαμος – Χανιά του ΒΟΑΚ για τις οποίες η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί τον περασμένο Απρίλιο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 6 μήνες.

Ειδικότερα, στις 7 Απριλίου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με σύμβουλο για την εκπόνηση μελέτης για τη χάραξη του δρόμου.

Κατόπιν αιτήματος του συμβούλου ο χρόνος της σύμβασης παρατείνεται κατά 10 μήνες με καταληκτική ημερομηνία την 7η Ιουνίου 2022. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση απόφαση του υπουργείου η παράταση δόθηκε λόγω καθυστέρησης χορήγησης από την Υπηρεσία του άξονα μελέτης στο τμήμα Κίσσαμος – Χανιά του ΒΟΑΚ.

Γιατί καθυστερεί

Πιο αναλυτικά η Υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει στον Ανάδοχο τα στοιχεία της χάραξης του υπόψη οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ, αφού δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης της σύμβασης για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης οδοποιίας. Εκτιμώντας ότι στους επόμενους έξι μήνες θα έχει εκπονηθεί η ως άνω μελέτη οδοποιίας για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά, η αιτούμενη παράταση κρίθηκε εύλογη.

Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά, μήκους περίπου 48 χλμ, είναι η τελευταία προσθήκη στον υπό υλοποίηση αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα αποφασιστεί η τύχη της υλοποίησης του, δηλαδή αν το έργο εισχωρήσει ως τμήμα της παραχώρησης στο τμήμα Χανιά – Χερσόνησος ή θα υλοποιηθεί με μελλοντική χρηματοδότηση ως αυτοτελές τμήμα.

Παράλληλα με άλλη απόφαση του υπουργείου,  ανατέθηκε σε μελετητικό γραφείο, η εκπόνηση προωθημένης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και στη συνέχεια προμελέτης οδοποιίας για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 170.128,00 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook