Νέος ΒΟΑΚ: Και δεύτερη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη νέα χάραξη στον Αποκόρωνα

νέος-βοακ-και-δεύτερη-προσφυγή-στο-συμ-1568761

Σε δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο νέος ΒΟΑΚ καθώς οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων μετουσιώνονται πλέον σε δικαστικές προσφυγές.

Δίπλα στις διεκδικήσεις του Δήμου Αποκορώνου στέκονται κάτοικοι, επιχειρηματίες και σύλλογοι από την περιοχή των δυτικών Καλυβών, οι οποίοι κατέθεσαν ενώπιον του συμβουλίου επικρατείας την δική τους προσφυγή.

Σε επιστολή τους στο zarpanews.gr σημειώνουν τα εξής: «Οι Δυτικές Καλύβες, περιοχή ΣΥΝΚΑ – ΚΟΥΜΟΣ – ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ, τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον νέο ΒΟΑΚ ο οποίος απέχει 200μ από την παραλία και περνάει δίπλα από το όριο του ΣΧΟΟΑΠ με σπίτια και επιχειρήσεις.

Καταστρέφοντας έτσι, την ποιότητα ζωής με την επιπλέον μελλοντική και αυξανόμενη εκκωφαντική ηχορύπανση, το περιβάλλον και την ανάπτυξη του τόπου σε μία αμφιθεατρική περιοχή μοναδικής ομορφιάς.

Ο νέος ΒΟΑΚ είναι ένα έργο το οποίο θέλουμε να γίνει αλλά με εκλογίκευση ώστε να καλύπτει μία Υπογειοποιηση την αμφιθεατρική περιοχή τουριστικής ανάπτυξης στις Δυτικές Καλύβες Αποκορώνου. Έτσι θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες για καλύτερη ποιότητα ζωής, απασχόλησης, διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργείτε ένα πρόσφορο μέλλον στην μεγαλύτερη κωμοπόλη του Δήμου Αποκορώνου.

Η προσφυγή του Δήμου Αποκορώνου στο ΣΤΕ που περιλαμβάνει αλλαγές για τις περιοχές από τα Δράμια έως τις Καλύβες, βρίσκει σύμφωνη την προσφυγή των Δυτικών Καλυβών. Θέλουμε να τονίσουμε, η υποστήριξη του Δήμου να περιλαμβάνει όχι απλώς έως τις Καλύβες αλλά έως Δυτικές Καλύβες – Κοιλιαρης.

«Θέλουμε ένα αυτοκινητόδρομο για τα επόμενα 100 χρόνια όχι έναν βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80», σημειώνουν οι κάτοικοι.

zarpanews.gr

One thought on “Νέος ΒΟΑΚ: Και δεύτερη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη νέα χάραξη στον Αποκόρωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook