Νέο περιστατικό με αρνήτρια μητέρα στην Κρήτη – Κάλεσε την αστυνομία να καταγγείλει τον Διευθυντή

νέο-περιστατικό-με-αρνήτρια-μητέρα-στ-1283969

Νέο περιστατικό με αρνήτρια γονέα παρουσιάστηκε χθες το πρωί σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας.

Όπως μετέφερε σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ η υπεύθυνη διαχείρισης covid της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μαρία Στρατάκη, μητέρα είχε πάει από νωρίς το πρωί έξω από το σχολείο προσκομίζοντας τεστ σιέλου που είχε κάνει μόνη της στο σπίτι στο παιδί της και όχι rapid test από δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας ως όφειλε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης επαφών αφού στο ίδιο σχολείο είχε εμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού την περασμένη Παρασκευή και γι’ αυτό και γίνονταν οι καθιερωμένοι έλεγχοι.

Σύμφωνα με την κ. Στρατάκη, η μητέρα κάλεσε και την Αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει τον Διευθυντή «ότι υπέβαλαν και θα υποβάλουν το παιδί της σε βασανιστήρια με τη διενέργεια του rapid test και την χρήση προστατευτικής μάσκας». Και αυτό, παρότι προ ημερών είχε γίνει γνωστό κατόπιν ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι οι προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αντίστοιχες ομάδες γονέων τερματίζονται ενώ θα προβλέπεται και εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές.

Η όλη αναστάτωση, μάλιστα, φέρεται να έκλεισε μετά και τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 9:17 στο Αρκαλοχώρι και ταρακούνησε όλη την Κρήτη, με την μητέρα να παίρνει το παιδί της και να αποχωρεί (όπως απεχώρησαν και όλοι οι μαθητές από όλα τα σχολεία κατόπιν των οδηγιών των αρμοδίων).

«Οι γονείς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι μειοψηφία αλλά είναι αρκετοί για να μας δημιουργούν προβλήματα» σχολίασε η κ. Στρατάκη, τονίζοντας πως «ο μόνος χαμένος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα ίδια τα παιδιά και οι επιπτώσεις που επέρχονται στη δική του ψυχολογία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook