Νεκρό αγοράκι ενός έτους στο Οχάιο – Ο πατέρας του το άφησε στο αμάξι για πέντε ώρες επειδή «τον ενοχλούσε»

νεκρό-αγοράκι-ενός-έτους-στο-οχάιο-ο-1518413

Για ανθρωποκτονία και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατηγορείται ένας πατέρας από το Οχάιο των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε τον γιο του για πέντε ώρες στο αμάξι, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Ο 19χρονος Λάντον Πάροτ μετέφερε τον ενός έτους γιο του, που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα επείγοντα.

«Κατά την προκαταρκτική έρευνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν αντιφάσεις στα λεγόμενα του πατέρα» δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέα Φιλαδέλφεια, Μάικλ Γκούντγουιν.  Όταν οι αστυνομικοί τού επεσήμαναν τις αντιφάσεις, ο Πάροτ φέρεται να ομολόγησε.

«Το παιδί κατέληξε αφότου εγκαταλείφθηκε στο αυτοκίνητο μόνο του για περίπου πέντε ώρες, με την εξωτερική θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, διαπιστώθηκε πως δεν είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο, αλλά επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ώστε να μην τον ενοχλεί στο σπίτι» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς έχει προφυλακιστεί στις φυλακές της κομητείες Τουσκαράγουας ενώ έχει οριστεί εγγύηση 250.000 δολαρίων, σύμφωνα με το CNN.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά, με παιδιά που χάνουν τη ζωή τους ξεχασμένα ή αφημένα σε αυτοκίνητα, υπό ακραίες θερμοκρασίες. Από το 1998, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 929 παιδικοί θάνατοι που προήλθαν από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο, εξηγεί ο Γιαν Νουλ, μετεωρολόγος και ιδρυτής του noheatstroke.org.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο εντός του 2022, έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι παιδιών που έμειναν από λάθος ή σκοπίμως σε αυτοκίνητο για ώρες.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook