Νέα καραβιά μεταναστών στη Γαύδο: 36 άτομα θα περάσουν εκεί τη νύχτα
36 ακόμα αλλοδαποί μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Γαύδο την Παρασκευή και πρόκειται να περάσουν εκεί τη νύχτα, σε δύο οικίσκους ιδιοκτησίας του λιμενικού ταμείου, στο λιμάνι του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, πρόκειται στο σύνολό τους για νεαρούς άνδρες, υπηκόους κυρίως Πακιστάν, οι οποίοι φαίνονται καλά στην υγεία τους καθώς δεν διασώθηκαν από την θάλασσα αλλά αποβιβάστηκαν στην στεριά στην Τρυπητή.
Το πρωί θα μεταφερθούν στα Χανιά με το πλοίο Σαμαριά και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Στο μεταξύ, χθες εντοπίστηκαν ακόμα 74 άτομα,στο λιμάνι Καραβέ τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 20, 21 και 20 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων, οι οποίοι τους μετέφεραν έναντι χρηματικής αμοιβής από Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 ¨Διευκόλυνση¨, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨. Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
zarpanews.gr






