Νέα Ιωνία: Η «παρεξήγηση» πίσω από τη φονική συμπλοκή με θύμα 39χρονο υδραυλικό

νέα-ιωνία-η-παρεξήγηση-πίσω-από-τη-φο-1638228

Τυχαία γεγονότα και συμπτώσεις διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση που διερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, με θύμα έναν 39χρονο υδραυλικό, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αντίπαλων συμμοριών που αποπειράθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσα σε καφετέρια με ναργιλέδες στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Αυτό εκτιμούν αστυνομικοί που έχουν στη διάθεσή τους μία αρκετά «καθαρή» εικόνα για το πώς έφτασαν οι δύο αντίπαλες ομάδες να βρεθούν ταυτόχρονα στο κατάστημα, με αποτέλεσμα από μία «παρεξήγηση» να βγουν τα όπλα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η μία ομάδα Αλβανών εμφανίστηκε στο μαγαζί για λόγο που δεν σχετίζεται με την «προστασία» του καταστήματος. Ωστόσο, η δεύτερη συμμορία θεώρησε, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις αστυνομικών, ότι ο λόγος παρουσίας της εκεί ήταν η «προστασία» της καφετέριας. Έτσι, αμέσως δημιουργήθηκε ένταση (πριν λυθεί η «παρεξήγηση») και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο βγήκαν τα όπλα και άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχε ως αποτέλεσμα μία αδέσποτη σφαίρα να τραυματίσει θανάσιμα τον 39χρονο θαμώνα του μαγαζιού.

Πώς βρέθηκαν οι δύο ομάδες στο ίδιο μαγαζί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συμπληρώσει τα περισσότερα κομμάτια του παζλ της έρευνας αλλά όχι το σύνολό τους. Μεταξύ άλλων, αναζητούν το λόγο της παρουσίας των δύο ομάδων στην καφετέρια, ο οποίος εκτιμάται ότι ήταν διαφορετικός για την καθεμιά. Ωστόσο, αναζητούν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν τις εκτιμήσεις τους.

«Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η μία ομάδα μετέβη στο μαγαζί γιατί την κάλεσε άτομο που θεωρούσε ότι κινδυνεύει και ήθελε να ζητήσει τη βοήθειά της. Η δεύτερη ομάδα βλέποντας την πρώτη στο σημείο θεώρησε ότι μπαίνουν άλλοι στα ‘χωριάφια’ της και αμέσως ξεκίνησε η ένταση ανάμεσά τους. Το άτομο που, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, φώναξε την πρώτη ομάδα στην καφετέρια, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και δεν επιβεβαίωσε το γεγονός», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Τα εφτα μέλη των δύο συμμοριών εξακολουθούν να αναζητούνται. Η έρευνα εξελίσσεται σε δυσεπίλυτη εξίσωση.

Οι μαρτυρίες

Οι αστυνομικοί έχουν «εικόνα» για το ποια από τις δύο ομάδες πυροβόλησε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο 39χρονος, ωστόσο, αυτό πρέπει να διασταυρωθεί και με άλλους τρόπους. Η ανταλλαγή πυροβολισμών είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μία από τις δύο ομάδες να εγκαταλείψει έξω από την καφετέρια το μαύρο –θηριώδες- τζιπ της.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δε λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό του καταστήματος γιατί έλειπε το καταγραφικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αστυνομία να μην έχει στην κατοχή της βίντεο από τη σκηνή του εγκλήματος. Έτσι, πρέπει μέσα από τις μαρτυρίες να συνθέσει τη σκηνή της δολοφονίας.

Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι αρχικά στο μαγαζί μπήκε ομάδα τριών Αλβανών και στη συνέχεια ομάδα τεσσάρων.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τέσσερις από τους συνολικά εφτά εμπλεκομένους. Η μία από τις δύο ομάδες είχε απασχολήσει τόσο την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος όσο και τη Δίωξη Εκβιαστών.

Το γεγονός ότι είχε προηγηθεί της δολοφονίας μεγάλη έρευνα για τη συγκεκριμένη συμμορία, που ελέγχει νυχτερινό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, δίνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεγάλο «προβάδισμα» στις Αρχές, όσον αφορά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων. Ειδικές υπηρεσίες γνώριζαν πολύ καλά το προφίλ των ατόμων αυτών αλλά και λεπτομέρειες για τη δράση τους.

Με το θέμα ασχολήθηκαν και αλβανικά ΜΜΕ που γράφουν: «Τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονται ως σωματοφύλακες αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία. Οι Αρχές ψάχνουν εφτά Αλβανούς, με ηγέτη τον…, που έχει σημαδέψει με τατουάζ το σώμα του».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του άτυχου υδραυλικού διατηρούν «διαύλους» επικοινωνίας με άτομα στην Αλβανία, τα οποία θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τη φυγάδευσή και την υπόθαλψή τους.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook