NASA: Η κάψουλα Orion ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής από τη Σελήνη

nasa-η-κάψουλα-orion-ξεκίνησε-το-ταξίδι-της-επι-1585160

Η επιστροφή του Artemis 1 από τη σελήνη στη Γη φαίνεται πώς είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο της αποστολής της NASA.

Η κάψουλα Orion της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης την Κυριακή με ταχύτητα 40.000 χιλιομέτρων την ώρα, αντιμετωπίζοντας θερμοκρασίες 2.760 βαθμών Κελσίου.

Η κάψουλα Orion θα επιστρέψει στη Γη στις 19:30 ώρα Ελλάδας, και είναι προγραμματισμένη να πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να επιβραδύνει από τα 40.000 χιλιόμετρα την ώρα, και να αντέξει θερμοκρασίες 2.760 βαθμών Κελσίου κατά την επανείσοδό του.

Η κάψουλα Orion θα επιστρέψει στη Γη μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται «skip entry», η οποία δεν έχει δοκιμαστεί σε επιβατικό σκάφος Η NASA το περιγράφει ως «πρώτη προτεραιότητα» για την αποστολή, καθώς οι μηχανικοί πρέπει να δουν ότι το Orion είναι ασφαλές για τους ανθρώπους.

Η αποστολή Artemis 1 της NASA, επιστρέφει στη Γη μετά από πτήση 129 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης από όπου το Orion κατάφερε να καταγράψει μοναδικές φωτογραφίες.

Το Artemis Ι αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια της NASA ώστε να επιστρέψει ο άνθρωπος στη Σελήνη. Η NASA σχεδιάζει να στείλει ανθρώπινα πληρώματα στις μελλοντικές αποστολές του Artemis.

Η επόμενη αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook