Νάνσυ Αγγελάκη: Χαμένα τα τελευταία πέντε χρόνια για το δήμο Χανίων

Για αδράνεια και έλλειψη οράματος, με αποτέλεσμα να πάνε χαμένα τα πέντε τελευταία χρόνια, κατηγορεί την σημερινή δημοτική αρχή, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Νάνσυ Αγγελάκη.

Τονίζει δε, πως “ήταν πέντε χρόνια αναξιοποίητων ευκαιριών για ανάπτυξη του τόπου μας”.

Η κα Αγγελάκη σε συνέντευξη της στο zarpanews.gr αναφέρει επίσης, και σε ότι αφορά στη συνεργασία της με τον Υποψήφιο δήμαρχο Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, πως αυτή προέκυψε έπειτα από διάλογο με τους ανθρώπους που στηρίζουν την ίδια, και έχει ως «μοναδικό στόχο να δώσουμε όλοι μαζί μία προοπτική ανάπτυξης στον Δήμο Χανίων.»

Η συνέντευξη της κας Αγγελάκη:

1) Κα Αγγελάκη να ξεκινήσουμε με το θέμα που συζητήθηκε πολύ και αφορά στην συνεργασία του συνδυασμού σας με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη. Θα θέλαμε να μας πείτε πως προχωρά στην καθημερινότητα της προεκλογικής περιόδου.

Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία συλλειτουργώ, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Μέσα από τη διαφορετικότητα καταφέρνουμε να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον και να επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από διάλογο με τους ανθρώπους που με στηρίζουν αποφάσισα την συμπόρευση με τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, με μοναδικό στόχο να δώσουμε όλοι μαζί μία προοπτική ανάπτυξης στον Δήμο Χανίων. Είναι καιρός να μάθουμε να λειτουργούμε αυτοδιοικητικά και συνεργατικά, αν θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος μας.

Γνώμονας πρέπει να είναι μόνο η ανεύρεση λύσεων, μέσα από διάλογο και συζήτηση των προβλημάτων. Συζητάμε με την κοινωνία για τα προβλήματα του τόπου, διατυπώνουμε τις προτάσεις και απόψεις μας. Η εμπειρία μας και οι γνώσεις μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλύσουμε τα μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου.

2) Έχετε σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης της αυτοδιοίκησης επί θητείας Μανώλη Σκουλάκη. Μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Κάντε μας μια σύντομη αποτίμηση του έργου σας εκείνη την περίοδο.

Όταν ανέλαβα πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παρέλαβα ζημιογόνες κοινωφελείς επιχειρήσεις, οφειλές προς τρίτους, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη μηχανογράφησης, μηχανοργάνωσης, απαρχαιωμένα μηχανήματα ήχου και φωτισμού και ασυντήρητες κτηριακές υποδομές.

Παρόλη τη δεινή κατάσταση που βρισκόταν η επιχείρηση εκείνη την περίοδο καταφέραμε με πολλή δουλειά και σωστή οργάνωση να την μετατρέψουμε σε ένα νομικό πρόσωπο δίπλα στον πολίτη η οποία άνθιζε οικονομικά και ήταν πλούσια σε δράσεις.

Συγκεκριμένα αποπληρώσαμε όλες τις οφειλές, έγινε η επισκευή και πλήρης αποκατάσταση όλων την κτηριακών υποδομών μας και αντικαταστάθηκε ο εξοπλισμός με μηχανήματα νέας τεχνολογίας σε όλους τους χώρους. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρω τη δημιουργία του νέου Θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου, τον δημοτικό κινηματογράφο Κήπος, την επισκευή του ΚΑΜ, τη Βίλα Κούνδουρου, την Πύλη Σαμπιονάρα, το παλιό Τελωνείο και τη δημιουργία νέου χώρου πολιτισμού με την αξιοποίηση του πρώην Ρωσικού Στρατώνα. Πολλά από αυτά τα έργα έγιναν πράξη με την απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι δράσεις πολιτισμού, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει , για μένα πρώτα είναι ο άνθρωπος. Θέλοντας, λοιπόν, να ενισχύσουμε την οικογένεια δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας, αυξήσαμε τη δυναμικότητα των παιδικών σταθμών, διοργανώσαμε βιωματικές εκδρομές για τα παιδιά και σεμινάρια για τους γονείς στους παιδικούς σταθμούς, εντάξαμε τη συνταγογράφηση στα ΚΗΦΗ, διοργανώσαμε ημερήσιες εκδρομές και άλλες δράσεις για τους ωφελούμενους στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και στα ΚΗΦΗ και παρείχαμε δωρεάν εισιτήρια σε ευπαθείς ομάδες και ιδρύματα

Ο κόσμος αγκάλιασε τις δράσεις της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και πολλές οικογένειες στηρίχθηκαν. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι προσφέραμε δωρεάν ποικίλες δράσεις για όλες τις ηλικίες οι οποίες όχι μόνο ενίσχυσαν αλλά και ενεργοποίησαν όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

 3) Ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός, έχετε την επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία να προσφέρετε στην επίλυση θεμάτων που αφορούν έργα και υποδομές που χρειάζεται ο Δήμος μας ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Πείτε μας ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες των έργων υποδομών.

Η εμπειρία μου τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και ως ελεύθερη επαγγελματίας, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για μια πιο αποτελεσματική πολιτική σε θέματα έργων και υποδομών. Μπορώ να συμβάλω αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στις κυρώσεις των σχεδίων πόλεως τα οποία παρουσιάζουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε διανοίξεις οδών πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και αθλητικών υποδομών, όλες δηλαδή τις συνθήκες εκείνες για μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Χανίων έχει σημαντικά μνημεία που είτε βρίσκονται στην κατοχή του, είτε ανήκουν σε άλλους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων αυτών των Μνημείων είναι χρέος μας, μιας και αποτελούν την εθνική μας κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε στην επομένη γενιά. Στοχεύουμε στην υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της δημοτικής αγοράς και στη στατική αποκατάσταση των Νεωρίων και την αξιοποίηση τους βάση των μελετών που υλοποιούνται από το πολυτεχνείο και σύμφωνα με τις χρήσεις που θα προταθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης θα δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάσταση σημαντικών κτηρίων όπως το παλιό δημαρχείο αλλά και η διεκδίκηση του παλιό ΙΚΑ και του Ιταλικού στρατώνα ( πολεμικό Μουσείο) τα οποία δεν βρίσκονται στη κατοχή του Δήμου Χανίων. Στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα δημιουργηθεί ένας ακόμη ελεύθερος χώρος πρασίνου, με ήπιες παρεμβάσεις, ο οποίος θα αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας για ντόπιους και επισκέπτες, με χώρους άθλησης πολιτισμού και στάθμευσης.

Ο δήμος μας έχει ανάγκη ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο κοινά αποδεκτό με τη μέγιστη αποδοχή και στήριξη από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αξιοποίηση, τον επανασχεδιασμό και ενοποίηση χώρων αλλά και την ανάδειξη όλων των μνημείων.

4) Αποφασίσατε να θέσετε και πάλι τον εαυτό σας στην κρίση των δημοτών των Χανίων. Για ποιον λόγο πήρατε αυτή την απόφαση;

Ο άνθρωπος και τα προβλήματά του ήταν πάντα στις προτεραιότητές μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων, στην μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική πορεία μου, για την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό που μου έχουν προσφέρει οι άνθρωποι γύρω μου, αξίες που προσπαθώ σε κάθε περίπτωση να ανταποδώσω.

Πιστεύω ότι μπορώ να αγωνιστώ με όπλα μου την εμπειρία, τον διάλογο και την συνεργασία για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, μέσα από την υλοποίηση έργων υποδομών που θα δώσουν ανάπτυξη και προοπτική και δράσεις με έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Ο Δήμος Χανίων, ένας μεγάλος Δήμος, χωρίς όμως, λόγω έλλειψης σχεδιασμού και οράματος, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξης

Τα τελευταία πέντε χρόνια χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, από την αδράνεια και την έλλειψη οράματος της δημοτικής αρχής.

Ήταν πέντε χρόνια αναξιοποίητων ευκαιριών για ανάπτυξη του τόπου μας, με τα προβλήματα της καθημερινότητας να αυξάνονται και τα θέματα κοινωνικής πολιτικής αλλά και η ανάπτυξη των περιαστικών Δήμων, να παραμένουν στο περιθώριο.

Έχουμε τη τύχη να ζούμε σε ένα τόπο ιδιαίτερα προικισμένο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά, που του δίνουν ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Πιστεύω ότι οι εκλογές αυτές, δίνουν την ευκαιρία στον Δήμο να αλλάξει σελίδα. Να μπει σε νέα τροχιά ανάκαμψης, όπως αξίζει στην ιστορία του, όπως αξίζει στους ανθρώπους και την κοινωνία μας.

Zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφανώς Κυρία “Χανιώτισσα” (λέμε τώρα) δεν έχετε παρακολουθήσει ΠΟΤΕ δημοτικό συμβούλιο Η Νάνσυ ήταν η μόνη που ασκούσε σοβαρή αντιπολίτευση εκεί μέσα !!! ….ακόμα και όταν έφευγαν οι κάμερες …

  2. OTAN TA KOYKIA ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ