Μπόρις Τζόνσον: Παραδέχεται τη συμμετοχή του σε κορονοπάρτι και ζητεί συγγνώμη – Σφοδρές αντιδράσεις

μπόρις-τζόνσον-παραδέχεται-τη-συμμετ-1355365

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για την συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020 και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει, την ώρα που ο σάλος στη χώρα συνεχίζεται και η αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις σε βάρος του.

Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Γνωρίζω ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν κάνει εξαιρετικές θυσίες τους τελευταίους 18 μήνες. Γνωρίζω την οδύνη που έχουν περάσει – δεν μπορούν να θρηνήσουν τους συγγενείς τους, δεν μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν ή να κάνουν τα πράγματα που αγαπούν», είπε αρχικά ο Τζόνσον και συνέχισε:

«Γνωρίζω την οργή που νιώθουν μαζί μου και με την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι, όταν πιστεύουν ότι στην ίδια την Downing Street οι κανόνες δεν τηρούνται σωστά από τους ανθρώπους που θεσπίζουν τους κανόνες. Και αν και δεν μπορώ να προβλέψω τα συμπεράσματα της τρέχουσας έρευνας, έχω μάθει αρκετά για να ξέρω ότι υπήρχαν πράγματα που απλώς δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

«Η πρωθυπουργική οικία έχει ένα μεγάλο τμήμα με έναν κήπο ως προέκταση του γραφείου, ο οποίος χρησιμοποιείται συνεχώς λόγω του ρόλου του καθαρού αέρα στην αναχαίτιση του ιού. Όταν πήγα σε αυτόν τον κήπο λίγο μετά τις έξι στις 20 Μαΐου 2020, για να ευχαριστήσω ομάδες προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά αργότερα για να συνεχίσω να εργάζομαι, πίστευα σιωπηρά ότι επρόκειτο για ένα εργασιακό γεγονός».

«Εκ των υστέρων θα έπρεπε να τους είχα στείλει όλους πίσω στο εσωτερικό. Θα έπρεπε να είχα βρει κάποιον άλλο τρόπο να τους ευχαριστήσω. Θα έπρεπε να είχα αναγνωρίσει ότι, ακόμη και αν μπορούσε να ειπωθεί τεχνικά ότι εμπίπτει στις οδηγίες, υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι που απλά δεν θα το έβλεπαν έτσι, άνθρωποι που υπέφεραν τρομερά, άνθρωποι που τους απαγορεύτηκε να συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα ή έξω, και σε αυτούς και σε αυτό το σπίτι ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Το μόνο που ζητώ είναι να επιτραπεί στη Sue Gray να ολοκληρώσει την έρευνά της για εκείνη την ημέρα και για αρκετές άλλες, ώστε να διαπιστωθούν όλα τα γεγονότα».

«Ξεδιάντροπος ψεύτης»

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Το επιχείρημα προς υπεράσπισή του που συνίσταται στο να λέει ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο για γιορτή είναι τόσο γελοίο που εν τέλει είναι προσβλητικό για το βρετανικό κοινό», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση υποβολής ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό. «Θα έχει τώρα την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», πρόσθεσε αποκαλώντας τον ηγέτη των Τόρις «ξεδιάντροπο ψεύτη».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook