Μπήκε Εισαγγελέας για τους θανάτους στις κλινικές covid στο Νοσοκομείο Χανίων: Προκαταρκτική έρευνα για δύο ακόμα νεκρούς

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr – η διερεύνηση δύο ακόμα θανάτων ασθενών με κορονοϊό που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο γενικό Νοσοκομείο Χανίων τον περασμένο χειμώνα.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές μετά από εισαγγελική παραγγελία θέτει στο επίκεντρο τους ιατρικούς φακέλους των δύο ασθενών, την κατάσταση της υγείας τους κατά την εισαγωγή τους και την έκβαση της νοσηλείας τους κατά την παραμονή τους στις covid κλινικές καθώς οι συγγενείς είχαν αποκλειστεί από κάθε επικοινωνία.

Οι ευθύνες που αναζητούνται ανάγονται σε επίπεδο διοικητή, με τον Γιώργο Μπέα να είναι υπόλογος για τον τρόπο που οργανώθηκαν και στελεχώθηκαν οι κλινικές covid, για τις βάρδιες του προσωπικού και για τις συνθήκες νοσηλείας όπως και για πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν -εάν οδήγησαν- σε θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το zarpanews.gr είχε αποκαλύψει ότι ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, η προκαταρκτική δικογραφία που αφορά τέσσερις άλλους θανάτους, ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) οι οικογένειες των οποίων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις που αν δεν είχαν γίνει δεν θα είχαν σημειωθεί οι θάνατοι και περιγράφουν απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας, ελλιπή μέτρα προστασίας, ενδονοσοκομειακή διασπορά, διακοπή επικοινωνίας και εγκατάλειψη των ασθενών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που διερευνώνται είναι περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και άλλες που δεν είχαν γίνει γνωστές ενώ οι δύο καινούριες υποθέσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υποθέσεων που διερευνώνται στις έξι.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μας εξηγήσουν γιατί υπολειτουργουσε το νοσοκομείο για λοιπούς ασθενείς ιδίως την περίοδο Μάρτιος 2020 με καλοκαίρι 2020.
    Πόσοι άνθρωποι έφυγαν η παραμελησαν την υγεία τους απουσία νοσοκομειακής περιθαλψης;πόσοι δεν έκαναν εγκαίρως εξετάσεις και χειρουργεια;
    Εκτός αν ξεχνάτε ότι το νοσοκομείο ήταν αποκλεισμένο και μόνο αν πέθαινες έμπαινες μέσα.
    Αίσχος τπτ αλλο. ΑΙΣΧΟΣ!

  2. Το “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” είναι κανόνας.Γιά να δούμε-επιτέλους-αν θα υπάρξει εξαίρεση που θα…επιβεβαιώνει τον κανόνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ