Μουσείο στην Κρήτη υποψήφιο για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς»

Δύο ελληνικά μουσεία φιγουράρουν στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» (EMYA) που απονέμεται από το 1977. Πρόκειται για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας και για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας – Ο Όμηρος στην Κρήτη, είναι το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στο νησί και δημιουργήθηκε το Ρέθυμνο για να στεγάσει τα αποτελέσματα των ανασκαφών που διενεργούνται εδώ και 30 χρόνια στην αρχαία πόλη της Ελεύθερνας. Και τελικά κατάφεραν να φέρουν στο φως μοναδικά ευρήματα από το 3.000 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα μ.Χ ενώ σημαντικότερη για την πόλη υπήρξε η Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου ταυτόσημη με την αυγή του ελληνικού πολιτισμού και τον Ομηρο.

Μια δε από τις πρωτοτυπίες του μουσείου είναι ότι τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης ανανεώνονται κατά περιόδους από νέα αλλά και παλαιότερα ευρήματα των ανασκαφών. Με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον του κοινού είναι συνεχές και θα σχετίζεται με την αποκάλυψη και την επέκταση του συνεχιζόμενου ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ