Μους φράουλας
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 350 γρ. φράουλες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι φράουλες με τη ζάχαρη και να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον μισό πουρέ φράουλας.
- Ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τον πουρέ με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια μοιράζοντας στον πάτο τον μισό πουρέ φράουλας και από πάνω τη μους.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να σφίξει η μους.
- Διακοσμούμε με φράουλες και σερβίρουμε.
akispetretzikis.gr