Μους φράουλας

μους-φράουλας-1418053

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 350 γρ. φράουλες, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι φράουλες με τη ζάχαρη και να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 3-4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον μισό πουρέ φράουλας.
  • Ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις τον πουρέ με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια μοιράζοντας στον πάτο τον μισό πουρέ φράουλας και από πάνω τη μους.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα ώστε να σφίξει η μους.
  • Διακοσμούμε με φράουλες και σερβίρουμε.

akispetretzikis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook