Μητσοτάκης: Δωροκάρτα 150 ευρώ στους νέους 18 – 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο

μητσοτάκης-δωροκάρτα-150-ευρώ-στους-νέο-1243615

Ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, τι θα ισχύει για εστιατόρια και τουρισμό.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε σε στοιχεία γύρω από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «συμπληρωματική στρατηγική» και σημείωσε ότι θα αφορά:

1) Εκστρατείας στοχευμένης ενημέρωσης για εκούσιο εμβολιασμό

2) Μέτρα ενθάρυνσης

3) Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για στήριξη της κυβέρνησης σε σύστημα υγείας, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και «κράτησε όρθια την Ελλάδα» με πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 40 δις. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70%, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα είναι σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους πόρους και κεφάλαια σε όσους πλήττονται από την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

 

4 thoughts on “Μητσοτάκης: Δωροκάρτα 150 ευρώ στους νέους 18 – 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο

  1. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ!!! ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!
    ευτυχως παναϊα μου που εφυγα, τουλαχιστον τα βλεπω απο μακρια και γελαω, να μην τα ζω απο κοντα να κλαιω <3 πολλες καρδουλες σε ολους εσας πισω παιδια, πολλες καρδουλες…

  2. 150€ με αντιτιμο τη ζωουλα σας.
    Λογικοτατο. Τοσο σας εκτιμα ο αχρηστος ρουφιανος και η αλητοπαρεα του.
    Ξυπνησατε ή ακομα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook