Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κάνει ο Δήμος Χανίων στους φιλόζωους για τον Καυκάσιο σκύλο | Photos

μήνυση-για-συκοφαντική-δυσφήμιση-κάν-985277

Στην κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση προχωρά ο Δήμος Χανίων απέναντι στα «ψεύδη και τις συκοφαντίες» που καταγγέλλει ότι αναφέρουν οι φιλόζωοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, με αφορμή το θέμα της θανάτωσης του Καυκάσιου σκύλου στα Μεγάλα Χωράφια (δείτε ΕΔΩ)

Το θέμα ήρθε μετά από επιστολή που έστειλαν μέλη φιλοζωικών σωματείων και συγκεκριμένα της κας Λήδας Σηφοδασκαλάκη, διαμαρτυρόμενοι για την τακτική που ακολουθήθηκε, ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Γιάννη Νικηφοράκη από την Υπηρεσία.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμος προχωράει στη δικαίωσή του από την δικαιοσύνη, «τα όσα ειπώθηκαν και δημόσια από μεριάς των συγκεκριμένων πολιτών είναι ψεύδη και ανακρίβειες. Το αποδεικνύουν και με την τοποθέτησή τους οι κάτοικοι των Μεγάλων Χωραφιών, αφού το σκυλί ούτε πυροβολήθηκε (ο θάνατός του οφείλεται μάλλον σε χτύπημα), ούτε ήταν αδέσποτο, αλλά δεσποζόμενο.

«Η Νομική Υπηρεσία θα προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα κατά των όσων αναφέρουν οι εν λόγω στην επιστολή, ενώ θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Δήμου Χανίων», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

«Προχωράμε σε μήνυση για συκοφαντία στο πρόσωπό μου και στην Υπηρεσία του Δήμου, διότι οι υπηρεσίες έδρασαν αμέσως και έγινε ότι έπρεπε να γίνει, από μεριάς των υπηρεσιών», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης που έχει αρμοδιότητα και ευθύνη στο θέμα των αδέσποτων.«Δεν είναι θέμα του συμβουλίου, δεν είναι πολιτικής φύσης το ζήτημα το τι θα κάνει ο Δήμος σε θέματα νομικά, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε την διαδικασία που ακολουθήθηκε», αναφέρθηκε ο κ. Αρχοντάκης.

Να τηρηθούν χαμηλή τόνοι και να λυθεί το ζήτημα με την διαπροσωπική επικοινωνία των δύο πλευρών, κάλεσε με τη σειρά του ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.Ο Γιάννης Σαρρής είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αποτέλεσμα της χρόνιας αναποτελεσματικής πολιτικής που τηρείται στην αυτοδιοίκηση, ενώ ο Νίκος Βουρλάκης πρότεινε να εστιάσει η δημοτική αρχή στις στειρώσεις και την μείωση των αδέσποτων, χωρίς να φτάνουν τέτοια θέματα στα δικαστήρια.

Ο Σεραφείμ Ρίζος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει κηρύξει πόλεμο με τα φιλοζωικά σωματεία και προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική κριτική μέσα στο συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγάλων Χωραφιών, Παναγιώτης Μαρινάκης είπε ότι ο σκύλος ήταν ιδιαίτερα άγριος και δεν μπορούσε κανείς εύκολα να τον προσεγγίσει, ενώ είπε ότι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να τον σκοτώσει δεδομένης της θέσης που βρισκόταν και είχε δεχθεί.

Αναφέρθηκε επίσης σε όσα ανέφερε στην επιστολή του το τοπικό συμβούλιο για το θέμα:

zarpanews.gr

4 thoughts on “Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κάνει ο Δήμος Χανίων στους φιλόζωους για τον Καυκάσιο σκύλο | Photos

  1. Με σοβαρο θεμα ασχοληθηκε παλι η Δημαρχαρα! Και η λυση αυτου; Μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση σε Χανιωτες πολιτες! Ωραια μεσα χρησιμοποιεις Δημαρχε για την επιλυση καποιων απλων θεματων! Το θεμα των αδεσποτων σιγουρα δεν αποτελει απλο ζητημα και σιγουρα χρειαζεται ενα ολοκληρωμενο σχεδιο δρασης! Το συγκεριμενο ομως γεγονος ειναι απλο και τουλαχιστον αστειο να οδηγηθει απο τη Δημοτικη αρχη στα δικαστηρια!

  2. Δήμαρχε αν δεν ασχοληθείς με τα «ζώα» που κάνουν κατάληψη δημοσίων χώρων (παράνομο παρκάρισμα, τραπεζοκαθίσματα, τοποθέτηση εμποδίων κ.α.) και που εκτός από επιθετικά, αποθρασύνονται κάθε μέρα και περισσότερο, στις επόμενες εκλογές θα φας «πολιτική ΦΟΛΑ».

  3. Πάρα πολύ καλά έκανε ο δήμαρχος.
    Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την ζωή ανθρώπων.
    Ας πήγαιναν οι φιλοζωικές να πιάσουν το θηρίο να τους δω πως θα έτρεχαν.
    Και τα πρόβατα και οι κότες που πνίγουν τα αδέσποτα σκυλιά, ζώα δεν είναι?
    Αυτά λοιπόν γιατί δεν τα αγαπάνε;

  4. Κύριε Αχιλλέα αρμοδιότητα του ΔΉΜΟΥ είναι. Για αυτό πληρώνετε τα τέλη.
    Όχι των εθελοντών.
    Aν είναι δυνατόν.
    Που και πάλι εάν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση κάτι θα έκαναν αν και από το νόμο είναι παράνομη η φιλοξενία ζώων από τους εθελοντές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook