«Μην αφήσεις τον Greg να αποφασίσει» – Η viral διαφήμιση για τις αμβλώσεις στο Τέξας

μην-αφήσεις-τον-greg-να-αποφασίσει-η-viral-δ-1496781

Μια κωμικοτραγική πολιτική διαφήμιση κατά του κυβερνήτη του Τέξας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το δικαίωμα στην άμβλωση

Το βίντεο ξεκινά σε ένα ιατρείο, όπου μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της ετοιμάζονται να ακούσουν πολύ άσχημα νέα. «Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να σας το πω, αλλά το μωρό έχει μια καταστροφική εγκεφαλική ανωμαλία» τους λέει ο γιατρός. Αν η κόρη τους επιβιώσει μετά τη γέννα, θα είναι μόνο για μερικές ώρες, θα πονάει κι έπειτα θα πεθάνει από ασφυξία».

«Πρέπει να παρθεί μια απόφαση σχετικά με το αν η κύηση θα διακοπεί» εξηγεί ο γιατρός. «Μακάρι να μπορούσα να σας πω τι να κάνετε, αλλά υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση. Αυτό το άτομο είναι ο Greg».

Η διαφήμιση, πληρωμένη από την οργάνωση Μητέρες κατά του Greg Abbott, αναφέρεται στον κυβερνήτη του Τέξας, τον Greg Abbott, ο οποίος θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί το Νοέμβριο. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πούμε στον κόσμο ότι, όσον αφορά τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την υγεία των γυναικών, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, όπως θέλουν οι συντηρητικοί να πιστεύουμε» δήλωσε η Nancy Thompson, ιδρύτρια της οργάνωσης.

Ακόμα και πριν την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο Greg Abbott είχε υπογράψει νομοσχέδιο που περιόριζε την πρόσβαση σε εκτρώσεις από την 6η εβδομάδα της κύησης και επέτρεπε σε πολίτες να καταγγείλουν οποιονδήποτε ήταν «συνένοχος» στην επέμβαση, από τους επαγγελματίες υγείας μέχρι τον οδηγό ταξί που θα μετέφερε το άτομο στην κλινική. Έπειτα από την απόφαση Dobbs v. Jackson, οι αμβλώσεις στο Τέξας έχουν απαγορευτεί εντελώς.

Η διαφήμιση έχει προβληθεί σχεδόν 7 εκατομμύρια φορές στο Twitter κι έχει κινητοποιήσει ψηφοφόρους στο Τέξας, αλλά και υποστηρικτές της αναπαραγωγικής δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της Thompson, η οποία δήλωσε ότι «πρέπει να κάνουμε την αγωνία μας ακτιβισμό».

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook