Μια «βαλίτσα» στην Πλατεία 1866: Για πρώτη φορά στα Χανιά χώρος αποθήκευσης αποσκευών για τους τουρίστες

μια-βαλίτσα-στην-πλατεία-1866-για-πρώτη-1494332

Luggage storage station και info point

Την ευκαιρία να αφήνουν τις αποσκευές τους για λίγες ώρες, θα έχουν οι επισκέπτες – τουρίστες της πόλης των Χανίων, προκειμένου να μπορούν να κάνουν την βόλτα αλλά και τις αγορές τους στο κέντρο, ξέγνοιαστα και ξεκούραστα.

Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει ιδιαίτερα τους τουρίστες, οι οποίοι έρχονται και από μακρινές περιοχές, όπως για παράδειγμα, Παλαιόχωρα και Σούγια και περιφέρονται στο κέντρο, κουβαλώντας τις βαλίτσες τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Το πρότζεκτ υλοποιείται πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Χανίων και έχει ως στόχο, εάν ο κόσμος ανταποκριθεί, να επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός της πόλης.

Για την συγκεκριμένη ιδέα, το Luggage Storage Station, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν οικίσκο σε μορφή βαλίτσας, στον οποίο ο επισκέπτης που θα βρίσκεται στην πόλη μας και θα κουβαλάει την βαλίτσα του είτε πριν μπει στο μέσο για να πάει στον προορισμό του, είτε στο αεροδρόμιο, είτε στο κατάλυμά του, θα μπορεί να αφήσει για κάποιες ώρες. Εκτός από τον χώρο φύλαξης βαλιτσών, το σημείο θα λειτουργεί και σαν info point. Είναι μια ιδέα, την οποία ξεκινάμε φέτος πιλοτικά, με στόχο την επόμενη χρονιά να την τελειοποιήσουμε».

Ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης αποσκευών θα είναι διαθέσιμος από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και θα φυλάσσεται από προσωπικό του Δήμου Χανίων ενώ και η πόρτα θα κλειδώνει.

Ο κ. Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της θέσης του συγκεκριμένου σταθμού αποθήκευσης αποσκευών: «είναι σε ένα κομβικό σημείο, μεταξύ της παλιάς πόλης και των νέων καταστημάτων, όπου ο κόσμος θα μπορεί να περιηγηθεί, να κάνει τα ψώνια του πιο εύκολα ενώ θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Ξεκινάμε μια καινούρια ιδέα, ένα καινούριο πρότζεκτ το οποίο στοχεύουμε να βελτιστοποιήσουμε με σκοπό να δώσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της πόλης μας και σύντομα θα χρειαστεί να μεγαλώσει».

Όπως δήλωσε ο κ. Ψαρουδάκης, το σημείο θα λειτουργεί και ως σημείο παροχής πληροφοριών (info point) για τους επισκέπτες ενώ θα στελεχώνεται με δυο άτομα από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, τα οποία έχουν προσληφθεί είτε με δίμηνες είτε με οκτάμηνες συμβάσεις.

zarpanews.gr

 

 

6 thoughts on “Μια «βαλίτσα» στην Πλατεία 1866: Για πρώτη φορά στα Χανιά χώρος αποθήκευσης αποσκευών για τους τουρίστες

  1. Νομίζω ότι είναι καλύτερα οι τουρίστες να κουβαλάνε τις βαλίτσες τους μέχρι τον φάρο παρά να βλέπουν αυτό το χάλι τύπου Μπαγκλαντές. Φωτιστικά, καλώδια καφάο με αφίσες δύο προτομές και ένα κοντέινερ στη μέση. Καμαρώνετε κιόλας για το γιουσουρουμ που φτιάξατε

    1. Οπως τα λες ακριβως ειναι…Απλα θα συμπληρωσω…Αμορφωτοι σε θεσεις κλειδια…Τα Χανια ειναι γεματα απο αυτους σε οποια υπηρεσια και να κοιταξεις…

  2. Σε όλο τον πλανήτη τις βαλίτσες τις αφήνουν σε κουτιά στον σταθμό του τρένου. Εδώ ας ήταν στο ΚΤΕΛ. Το κοντέινερ στη μέση της πλατείας επειδη κάποιος το σκέφτηκε κ το έβαλε μόνο άσχημια είναι.

  3. επιπλέον κατάληψη δημόσιου χώρου για τον τουρισμό στο ιδανικό σημείο πρόσβασης κεντρικά από την πλατεία στο δρόμο.
    α και εξαιρετικής αισθητικής

  4. Γενικα αξιζει να σημειωθει οτι ο Δημος πραγματικα σκεφτεται out of the box….. Απλα καμια φορα δεν φτανει μονο η ιδεα αλλα σημαντικος ειναι και ο τροπος υλοποιησης της. Ετσι οπως πχ και με το ipark, ισχυει οτι αναλογες κατασκευες υπαρχουν και στο εξωτερικο αλλα σε χωρους οπου εχει νοημα οπως μετρο κλπ. Ετσι Πχ αν κατι τετοιο τοποθετουνταν στο χωρο των ΚΤΕΛ θα ειχε νοημα…τωρα ο ξενος να κατεβει στο κεντρο κ να αφησει αποσκευες σε μια πλατεια;

  5. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ ΠΛΕΟΝ «»Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ».
    ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ ¨ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ»:
    «ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, επειδή η αισθητική δεν είναι η ηθική του παρόντος, επειδή η ηθική του ελληνικού παρόντος είναι η απάτη, επειδή η αισθητική δεν έχει παρόν εδώ στην Ελλάδα, επειδή στην Ελλάδα παρόν είναι το παρελθόν, επειδή τούτο το παρελθόν δεν έχει μέλλον, επειδή το μέλλον γενικώς είναι αόριστον παντού στον κόσμο πλην της Ελλάδος όπου είναι οριστικόν καθότι θανατερόν, επειδή η τέχνη είναι μια παρηγοριά κι ένα καταφύγιο απ’ τη μιζέρια και την αθλιότητα, επειδή η μιζέρια και η αθλιότητα περίσσεψαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επειδή η πολιτική στερείται αισθητικής διότι στερείται ηθικής, επειδή πολλοί καλλιτέχνες στερούμενοι ουσιαστικής αισθητικής παιδείας επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να χάσουν και τη λιγοστή αισθητική παιδεία που είχαν, επειδή θέλουμε να τους προφυλάξουμε απ’ αυτή τη συμφορά, για όλα αυτά τα επειδή και για πολλά άλλα η ενασχόληση με την τέχνη στην Ελλάδα καθίσταται πρόβλημα επείγον. »
    ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΟΤΙ: «KAI Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ…»
    Y.Γ.: ΜΠΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΥΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΗΡΩΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ.
    Υ.Γ.: ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΖΑΡΠ ΚΑΙ ΖΑΡΠ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΑΡΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook