Με σοβαρές ελλείψεις από Δευτέρα η καθαριότητα στα σχολεία των Χανίων ενώ η πανδημία σαρώνει – «Δεμένα» τα χέρια του Δήμου

με-σοβαρές-ελλείψεις-από-δευτέρα-η-καθ-1204768

Σοβαρά προβλήματα από την απόφαση του Υπουργείου να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των καθαριστριών.

Έληξαν την Παρασκευή οι συμβάσεις 33 καθαριστριών μερικής απασχόλησης στον Δήμο Χανίων και μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο δυνατότητα για παράταση. Ως εκ τούτου, από την Δευτέρα θα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην σχολική καθαριότητα, όπως αναγνώρισε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βαρδάκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89.6 και την Φανή Νικηφοράκη.

«Εμείς από την αρχή της χρονιάς επιδιώκουμε την ανανέωση αυτών των συμβάσεων. Αυτή τη στιγμή η πανδημία είναι σε έξαρση, βλέπουμε όλο και περισσότερα κρούσματα στις σχολικές μονάδες και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια διαδικασία για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες καθαριότητας» ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.

Όπως διευκρίνισε, έγιναν προσπάθειες να ρυθμιστεί η καθαριότητα στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, ενώ τα σχολεία που θα έχουν πρόβλημα από Δευτέρα είναι περίπου 10. Πρόκειται για νηπιαγωγεία ή σχολικά συγκροτήματα που χωρίς το έξτρα προσωπικό, θα μείνουν με μονή καθαριότητα, θα καθαρίζονται δηλαδή μία φορά την ημέρα.

«Αυτό που τονίζουμε στο Υπουργείο και εμείς και το επισημαίνει και το Εργατικό Κέντρο και ο σύλλογος καθαριστριών είναι ότι θέλουμε παραπάνω άτομα, δεν μπορούν οι ήδη υπάρχουσες καθαρίστριες να εξουθενώνονται» τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Μάλιστα, εξήγησε πως η λύση που προκρίνεται από το Υπουργείο για υπερωρίες είναι εκτός των άλλων και ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι ίδιες αν και κατά πόσο μπορούν, στη συνέχεια να αποφασίσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο, η Αποκεντρωμένη και να εκδοθεί το ΦΕΚ, συνεπώς μιλάμε για το νέο έτος.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία των γονέων είναι τεράστια καθώς διαρκώς αυξάνονται τα κρούσματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά ενώ τα τμήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Με σοβαρές ελλείψεις από Δευτέρα η καθαριότητα στα σχολεία των Χανίων ενώ η πανδημία σαρώνει – «Δεμένα» τα χέρια του Δήμου

  1. ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ.ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.

  2. Αφού λοιπόν υπάρχει θέμα χρηματοδότησης , ας μην γίνουν οι Χριστουγεννιάτικες φιέστες φέτος , και ας δοθούν τα χρήματα , προκειμένου να συνεχιστεί η καθαριότητα σε αυτές τις δομές.
    Ιδιαίτερα μια τόσο κρίσιμη χρονικά στιγμή. Οι γιορτές μπορούν να περιμένουν , η υγεία όχι.
    Επίσης κάτι ακούστηκε για παραγγελία έλατου από την Γαλλία, αληθεύει??

  3. Ο σούπερ «επιτυχημένος» αντιδήμαρχος όπως και ο άλλος που η υπηρεσία του περιμένει ενίσχυση από Γενάρη για να εκδώσει πολεοδομικες άδειες.
    Δημοτική αρχή παιδικός σταθμός.
    Ουδέποτε τέτοιο τσίρκο ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook